Utcai harca a legjobb stílus?
Sziasztok!
Nem vagyok egy kötekedős gyerek, de mióta felköltöztem Budapestre már vagy 3x rám kötöttek az éjszaka full random emberek..
Persze hasznos a futás, de nem mindig megoldható..
Múltkor például barátnőmmel sétáltam és akkor jött oda egy részeg "én vagyok a király" gyerek..
Szeretnék valami olyan sportágat elkezdeni amivel 1v1-be (egyenlő feltételek mellett(kés,fegyver stb nélkül)) meg tudom magam és a barátaim védeni...
Vagy vannak esetleg olyan termek, ahol több harcművészetet ötvözve a tényleges utcai bunyóra készítenek fel??
Sima boxra, vagy muay thai-ra gondoltam...Esetleg krav-maga?
Elég jó erőnlétben vagyok Nb1ben kézilabdázom valamint heti szinten crossfittezek...
Előre is köszi a válaszokat!
gyerekek ne gyertek már az agyhalott kommentekkel..
majd biztos kocsival megyek el szórakozni meg kocsmázni, vagy inkább üljek otthon mi?:D
A crossfitet beáldoznám a cél érdekében...
Nem akarok én nagy danos mester lenni vagy akármi, csak annyit, hogy egy harcművészetet nem tanuló értelmiségi barnabőrűt le tudjak csapni mindenféle aggodalom nélkül...
Ennyi a cél...ha rám köt valaki akkor ne össze vissza kalimpáljak mint egy fürdőskva, hanem be tudjak vinni pár szép pofont vagy rúgást...
A 14. kerületben lakom, elvileg a közelben van egy elég jó japán jiu jutsu terem..
Arról esetleg valakinek vélemény???
Köszi az eddigi pozitív kommenteket!
Ju jitsu kiváló önvédelemre magas szinten.
Ha te azthiszed hogy 1-2 év bunyó után le tudod csapni az utcán és börtönben felnött amúgy pár évet biztosan boxoló cigány gyereket, akkor tévedsz. Én közel 20 év tapasztalattal a közelharc terén is stukkert rántanék.
Szerezz be egy sprayt vagy gázpisztolyt ha csak szimplán az önvédelem a célod. 1-2 év maximum hamis önbizalmat ad.
Ju jitsu egyébként jó választás. Megtanulsz jól esni már 1-2 hónap után ami fontos lehet az utcán illetve pár alapvető technikát, de mire azt gyakorlatban is használni tudod a másodperc tört része alatt, az minimum 10 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!