Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Utcai harca a legjobb stílus?

Utcai harca a legjobb stílus?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem vagyok egy kötekedős gyerek, de mióta felköltöztem Budapestre már vagy 3x rám kötöttek az éjszaka full random emberek..

Persze hasznos a futás, de nem mindig megoldható..

Múltkor például barátnőmmel sétáltam és akkor jött oda egy részeg "én vagyok a király" gyerek..

Szeretnék valami olyan sportágat elkezdeni amivel 1v1-be (egyenlő feltételek mellett(kés,fegyver stb nélkül)) meg tudom magam és a barátaim védeni...

Vagy vannak esetleg olyan termek, ahol több harcművészetet ötvözve a tényleges utcai bunyóra készítenek fel??

Sima boxra, vagy muay thai-ra gondoltam...Esetleg krav-maga?

Elég jó erőnlétben vagyok Nb1ben kézilabdázom valamint heti szinten crossfittezek...

Előre is köszi a válaszokat!

2016. szept. 18. 21:42
1 2
 11/15 anonim válasza:
A barátnőm önvédelem céljából kezdett el karatézni. Bár szerintem egy utcai bunyóra nem alkalmas a karate.
2016. szept. 19. 19:51
 12/15 A kérdező kommentje:

gyerekek ne gyertek már az agyhalott kommentekkel..

majd biztos kocsival megyek el szórakozni meg kocsmázni, vagy inkább üljek otthon mi?:D

A crossfitet beáldoznám a cél érdekében...

Nem akarok én nagy danos mester lenni vagy akármi, csak annyit, hogy egy harcművészetet nem tanuló értelmiségi barnabőrűt le tudjak csapni mindenféle aggodalom nélkül...

Ennyi a cél...ha rám köt valaki akkor ne össze vissza kalimpáljak mint egy fürdőskva, hanem be tudjak vinni pár szép pofont vagy rúgást...

A 14. kerületben lakom, elvileg a közelben van egy elég jó japán jiu jutsu terem..

Arról esetleg valakinek vélemény???

Köszi az eddigi pozitív kommenteket!

2016. szept. 19. 20:15
 13/15 anonim ***** válasza:
Box, ott megtanítanak ütni, és az a legfontosabb
2016. szept. 19. 21:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Ju jitsu kiváló önvédelemre magas szinten.

Ha te azthiszed hogy 1-2 év bunyó után le tudod csapni az utcán és börtönben felnött amúgy pár évet biztosan boxoló cigány gyereket, akkor tévedsz. Én közel 20 év tapasztalattal a közelharc terén is stukkert rántanék.

Szerezz be egy sprayt vagy gázpisztolyt ha csak szimplán az önvédelem a célod. 1-2 év maximum hamis önbizalmat ad.

Ju jitsu egyébként jó választás. Megtanulsz jól esni már 1-2 hónap után ami fontos lehet az utcán illetve pár alapvető technikát, de mire azt gyakorlatban is használni tudod a másodperc tört része alatt, az minimum 10 év.

2016. szept. 19. 22:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem butaság ilyet tanulni, de vigyázz, mert egy ilyen helyzet nem játék, meg is ölhetnek.
2016. szept. 20. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!