Mitől függ hogy ki nyer egy ökölharcban?
Üdv
Hol is kezdjem a történetet, ennek a történetnek pár éve, hogy megtörtént. Volt a városban egy nagyon jó harcos klub, ahol főleg Thai-boxot és egyéb dolgokat oktatta, világbajnok edző, jó hírrel. Volt egy tanítványa, aki 180cm magasságú és igen félelmetes testalkattal rendelkezett, volt kis híre is a városban, mivel kidobó volt a legjobb klubbokban, meg oktatott is olykor olykor küzdősportot. Túl magabiztos volt mindig és azért tudott rendesen búnyózni, nem félt az ütésektől.
Egy szombat este egy szórakozóhelyen voltunk, valami nézeteltérésből összeszólalkozott egy róma sráccal (látásból ismertem, nem volt gond a srcáccal), a szórakozóhely előtt összeverekedtek, egy az egy ellen, nem volt tömegbúnyó, a szememnek nem hittem, de a róma srác kifektette a földre nagy híres / hírhedt búnyóst, a róma srác 170-175 körül lehetett, kissé zsírosabb, de izmos testalkattal rendelkezett, kb. 1 hónapig ez volt a téma a városban, hogy mi történt aznap este későn.
Mitől függ ez, hogy ki nyer egy ökölharcban, mik a tényezők ?
1. agresszív hajlam ?
2. Pontosság ?
3. Erő ?
Mitől függ ez, hogy ki nyerhet ? Esélyek ? Senki nem adott esélyt a róma srácnak, mégis nyert.
Nagyon sokmindentől függ.
AZ agresszív hajlamtól azért, mert az nem gondolkodik, hanem azonnal üt.
Ha előbb üt, amikor a másik még nem számítot rá, akkor nyert. Illetve akkor nyert ha pontos is, és tudja hogy hol az állcsúcs. Persze azért ütőerő is kell hozzá, de talán nem ez számít. Az erő akkor számít, ha az első ütés nem talált, akkor viszont állni kell az ellentámadást.
Én pl. 2. Dannal kerülni próbálnám a bunyót, és valószínű ha valaki már a csúnya nézésre is üt, ott bizony allulmaradnék.
Pontosan. Haladó karatésként mindig szivesebben álltam össze danosokkal, mert tudtam hogy tudják mit csinálnak. Lehet jobban fáj a combos, de nem okoz balesetet, nem rúgkapál.
Mindig az elős vizsga utániaktól tartottam, mert a teljesen kezdő még nem mer. Akinek meg már van némi állóképessége és az első 1-2 vizsga megvan, kinyílik a csipája, és eszetlenül jön, de ezt meg lehet állítani.
Viszont az utcán mindig tartottam az egésztől, mert vagy én okozok kárt, vagy nekem okoznak kárt, és ott barmot nem érdekli hogy milyen esetleg maradandó kárt okoz. Míg a ringben ez is egy szempont, hogy elkerüljük.
Azért én óvatosan bánnék ezekkel a világbajnok kijelentésekkel, ma már minden klubbnak van egy világbajnoka :D
Gyorsaság, pontosság > erő > hozzáállás.
Egy utcai bunyóban jártas ember simán lehet olyan felkészült mint egy küzdősportoló, lehet nem olyan jó az állóképessége, de az utcai bunyók nem tartanak 10-20 mpnél tovább.
Abba viszont biztos vagyok, hogy egy igazi világbajnokot, mint mondjuk Buakaw, vagy nem emnjünk olyan messzire, Karacs Atilla, már nem vert volna el a dzsippó.
Közel került hozzá, de épp, hogy volt fény, meg kivonultak az emberek, de közel került hozzá, azt hiszem adott egy nagyon nagy ütést közelről az állára és könyököst az arcára, utánna úgy tűnt, hogy megszédült picit a thai boxos.
Köszönöm szépen a válaszokat. Bármi vélemény jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!