Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nőként milyen önvédelmi sport...

Nőként milyen önvédelmi sport érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés
Ez idáig semmilyen önvédelmi sportot nem űztem. Átlagos alkatú, talán kicsit átlag alatti állóképességű vagyok, egész nap számítógép előtt dolgozom és szeretnék valamit sportolni, aminek a szokásos edzéseken túl más haszna is van, pl. meg tudom védeni magam, ha valami atrocitás érne. Sőt, lehet, hogy az önvédelmi edzéseknek köszönhetően nem is érne semmi, mert látják rajtam, hogy magabiztos vagyok.
2016. szept. 7. 18:33
 1/5 anonim válasza:
48%
Ez csak porhintés. Ha egy férfi meg akar erőszakolni, akkor meg is fog.
2016. szept. 7. 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Magas szinten egy nő is meg tudja védeni magát, de több idő kell a hatékonysághoz, mint egy férfinek. Addig is szerezz be valamilyen gázsprayt.

Krav maga, defendo.

2016. szept. 7. 18:46
 3/5 anonim ***** válasza:
többetér, ha megtanulsz edzeni, mint égőzni önvédelmi sporton amitől nem leszel erősebb
2016. szept. 7. 19:22
 4/5 anonim válasza:
Egy férfinak is csak a box, thai box, meg az MMA nyujt rövid időn belül valami alapot védelemre. Egy nőnek marad a gázspray, meg a futás.
2016. szept. 7. 19:35
 5/5 anonim ***** válasza:
A krav maga jó választás, az erőnlétet is növeli, és megtanít mentálisan is felkészülni azokra a helyzetekre, amikben esetleg még leblokkolnál és csak hagynád hogy megtörténjen veled a baj. Önvédelmi szempontból nincs sok értelme, hogy egy edzőteremben letudj 3000 köríves rúgást, aztán éles helyzetben bepánikolj. Úgy kell kondicionálni magad, hogy gondolkodás nélkül felismerd a vészhelyzetet és cselekedj.
2016. szept. 8. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!