A hosszabb távú, lassú futás is jó?
Otthon tornázom, úszni és bringázni járok.
Bringázni nem mindenhol lehet jó gyorsan, kényelmesen a közelünkben; egy bringázás 1,5-3 óra számomra. (Budapest belsőbb része, sok lámpa, kanyarodó autó). A legközelebbi 2 uszoda is 3/4 óra innen.
Pár hónap múlva már alig lesz időm.
A tornával az a gondom, hogy nem kardio. Csak az izmokat mozgatja át.
Ezért szeretnék elkezdeni futni (próbálgattam már régebben - most ismét).
Ugyanakkor csak nagyon lassú, kocogótempóban, 6,5-7 perces kilométerekkel kényelmes nekem, így viszont most is meglenne talán még a 3 km is. 6 perc körüli km-erekkel 1,5 km van meg, nyögvenyelősen.
Mivel nem "maratont nyerni készülök", csak alakot szeretnék karbantartani, sportolgatás közben is jól érezni magam, egészséget fenntartani, stresszt csökkenteni, ezért a számomra kellemesebb módszerrel indítanék, tehát a saját kis tempómban egyre többet és többet kocogni. Így szerintem a lábizom erősödésével (azzal van a bajom, az szokott fáradni, fájni, másnap izomlázas lenni)
Tudom-tudom, 120-130-as pulzussal sportolgatni nem a szó szoros értelmében kardioezdés. A lényeg, hogy ne csak torna legyen, amikor csak fél órám van megmozdulni.
Ha például egy idő után elérem, hogy tudjam fél órát kocogni, és ezt megtartom, akkor a gyorsaság is jön hozzá, igaz?
Illetve jó ez is az egészséghez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!