Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha folyton ugyanannyi távot...

Ha folyton ugyanannyi távot sétálok (10 km) sok héten át, lehet hogy kevesebb kcalt éget a szervezetem?

Figyelt kérdés

Mert eddig mindig fogytam tőle, meg mire hazaértem konkrétan félholt voltam. Ezt már tavasz óta (május) csinálom, és most már nem annyira megerőltető ezt a távot teljesíteni (nyilván hozzáerősödtem), és nem is látok a mérlegen túl sok változást.Tudom, tudom izom képződik ami nehezebb a hájnál, de abszolút megállt a fogyásom,pedig még nem vagyok abban a súlyban hogy ez "normális" legyen. Elsősorban nem csak a fogyás volt ezzel a célom, hanem erősödés is, ezért is a sétálást választottam, és nem másik sportot.

Egyébként a 10 kmt 3 óra alatt teszem meg, szóval 3,3 km/óra a sebességem kb.

2016. aug. 13. 21:40
 1/3 anonim ***** válasza:

a sétától nem történik izmosodás,legfeljebb az izomzat és az ízületek megszokják ezt az adott tevékenységet.

ha pedig fogyás a cél akkor a diétán kell legyen a hangsúly.

ha megállt a fogyás akkor csökkentened kellene a ch-t.

2016. aug. 13. 22:37
 2/3 A kérdező kommentje:
nem kötekedésből, de miért ne erősítené? Minden tevékenység erősíti az izmokat. Ugyanazok az izmok dolgoznak, mint futásnál, csak más ritmusban, kevésbé megterhelően. De attól még izmosodik az ember, csak nem olyan gyorsan.
2016. aug. 13. 23:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor élj abban a hitben, hogy izmosodsz tőle, de ne lepődj meg ha 2-3 év sétálgatás után nem leszel kigyúrva. Amúgy remek aerob gyakorlat.
2016. aug. 14. 03:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!