Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Apollo Creed vagy Adonis...

Apollo Creed vagy Adonis Creed tényleg létezett? Mert kerestem meccseket, de nem találtam egy sem.

Figyelt kérdés

Ha nem is ilyen néven, de élt ilyen karier történetű boxoló, mint a Creed: Apollo Fiá-ban?

Előre is Köszönöm a válaszokat.

2016. aug. 9. 15:29
 1/3 anonim válasza:

A valóságban nem létezett egyikük sem, fiktív karakterek.

Az eredeti Rocky film lazán épít egy valóban megtörtént meccsre, ahol egy tök ismeretlen boxoló (Chuck Wepner) meglepetésre majdnem kibírt egy egész meccset Mohamed Ali ellen, csak a 15. menet végén kapott ki technikai KO-val.

Apollo Creed karakterét Mohamed Ali alapján alkották meg, nyilván nem egy az egyben, de azért felismerhetően. Adonis Creed teljesen fiktív, amennyire tudom.

2016. aug. 9. 15:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Mohamed Ali menyire hasonlított karier történetben Apollo Creed-re?
2016. aug. 9. 16:25
 3/3 igasság válasza:
Carl Weathers az Apollo színésze vagyis csak kitalált karakter és Adonis sem létezett igaziból csak a filmben.
2020. dec. 22. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!