Futasnál idő vagy táv?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Kezdo sportolo vagyok, fogyas es allokepesseg noveles miatt kezdtem futni. Sok helyen olvastam, hogy eloszor eleg a 10 perc futas, mert nem kell tulzasba vinni. Naponta lekocogok egy 1200 m- s tavot, amit 8 - 9 perc alatt teszek meg valtozoan, de mire celhoz erek ki vagyok purcanva. Most akkor mi a lenyeg, hogy idobe mennyi, vagy hogy tavra milyen hosszu? Annyira bosszant, hogy nem tudok 10 percen keresztul futni, de nem tudom, hogy 1,2 km tul keves, vagy jo e!2016. júl. 20. 10:25
1/3 anonim válasza:
Az idő és a távolság egymástól nem függetlenek, legfeljebb a korreláció nem 100%, mert lehet gyorsabban, meg lassabban futni, de a helybenfutás is megengedett. Ami biztos: ha már izzadsz (függetlenül az időtől vagy a távtól), akkor már megfelelő a mozgás, mert a szervezeted érzékeli, hogy fokozott a hőtermelés.
2/3 anonim válasza:
Nem baj, ha bele kell sétálnod, de szerintem ne állj meg 8-9 perc után. Sokkal gyorsabban fejlődsz, ha tovább mész, akár sétálva is. Én anno úgy futottam le az első 5 kilométerem, hogy 2 perc futás és 1 perc sétával kezdtem felváltva. Így tettem meg 4 kilométert. Aztán edzésről edzésre kevesebbet sétáltam. 1 hónap alatt tudtam lefutni séta nélkül az 5 kilométert. Nekem ez bevált:) A futást is megszerettem vele:)
3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! :)) Akkor nem lesz megállás!:)
2016. júl. 20. 14:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!