Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet otthon edzeni...

Ameoland kérdése:

Hogyan lehet otthon edzeni egyedül?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni ezzel a témával kapcsolatban. Sajnos sejtelmem sincs, hogy milyen edzéstervet vagy diétát kéne követnem ahhoz, hogy egy megfelelően sportos testet érjek el ehelyett a petyhüdt izomzat helyett,mint ami van. A dolgot tetézi, hogy szívesebben sportoltam anno csoportban, egymagam nem érzem azt a lendületet és erő összemérést, ami nagyon gyengíti a motivációs kedvem...

Tudtok valami könyvet,videot,bármit ajánlani,ami előrébb vinne ebből a tarthatatlan állapotból?

Nagyon köszönöm!

2016. júl. 17. 18:35
 1/2 anonim ***** válasza:
2016. júl. 17. 19:01
 2/2 anonim válasza:

Hát, én karatézok, de otthon is szoktam edzeni. Igazából a "jó kondi" két dolog összetétele. A megfelelő állóképesség és izomzat kérdése.(ez a baj a konditermesekkel, hog y az csak izmot ad, de állóképességet nem, ezért hiába izmos, nem tud semmit kezdeni vele...) Tehát, kell mindkettő.A kar/mellizomra a fekvőtámasz, gumiszalag, súlyzó, húzódzkodás, a hasizomra pedig a felülés és a lebegő ülés a jó.(vannak persze más gyakorlatok is, de ezek a legismertebbek) A lábizomra a futás a legjobb tapasztalataim szerint.

Az állókéoesség fejleszésére is az első számú gyakorlat a futás. Kicsit nehezebben kivitelezhető, de az úszás is nagyon jó erre. Meg igazából bármi, amitől a légzészám/pulzus felpörög.

Mindegyik gyakorlatból először keveset kell csinálni, aztán ahogy erősödsz, úgy lehet emelni a gyakorlatok számát.

De mondom, én mindezt a karate mellett csinálom, és nekme is a társaim, mesterem meg maga a karate példát mutat és motivációt ad. A karate nélkül nem hiszem, hogy lenne bennem ennyi akarat. Szerintem te is keress magadnak valami sportot, és akkor lesz motiváció is, ha pedig megvan a lendület, onnantól már öröm lesz az edzés! :)

2016. aug. 22. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!