Mit tudnátok mondani a díjugratásról?
Szia!
Én 12 éve versenyszerűen lovagolok, szívese mesélek róla :) Alapvetően egy nagyon klassz sport, igazi felüdülés! Azt mindenképp tudni kell, hogy kire eljutsz egy látványosabb szintre (mondjuk 1 méteres pálya), évek telnek el. Nagyon sok türelem és kitartás szükségeltetik hozzá, mert rendkívül összetett sport. Fontos a jó edző és a jó ló, valamint (sajnos) az anyagi háttér is, mert nem olcsó dologról beszélünk.
Hogy nagyjából kalkulálni tudj, egy átlag edzés 3000 Ft körül mozog mostanában, a versenyzéshez heti 3-4-szer edzened kell. Ehhez jön még a nevezési költség (4000-5000 Ft), szállítási díj, lószállító bérlése, ruhák vásárlása, stb. Egy átlag verseny 15 000 Ft körül mozog a felkészülés nélkül. És ekkor még nincs saját lovad sem.
Szóval ez egy nagyon klassz sport, amatőr versenyzőként nem olyan vészes, de ha profi akarsz lenni, óriási anyagi hátteret kíván :/ Én is azért álltam meg egy szinten, mert egyszerűen nem tudtuk volna tovább fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!