Tényleg nem ér semmit a wing tsun?
Ha tényleg ingyen tanítja, akkor feltehetőleg az ismerősöd apja nem a Máday - Leung Ting féle szervezet oktatója, hanem egy szimpla "Wing Tsun mester", aki órákat ad.
Ha van az edzésein sparring és tényleg nagy energiát fektet az erősítésbe, akkor lehetséges, hogy szerzel ott némi harci tudást, de a Leung Ting féle parasztvakító tréningeken nem fogsz.
@Chrillex
Sziasztok!
Én Leung Ting féle Wing Tsun-t tanultam több éven keresztül és nagyon szerettem, ezért szeretném megosztani a tapasztalataimat a harcművészettel és az edzésekkel kapcsolatban.
Sokan lemondják a Wing Tsun-t mert nem ér semmit sem, pedig nem a stílust kéne figyelni hanem magát az embert aki gyakorolja.
Maga a stílus hatékony, íme néhány példa a Wing Tsun sajátosságaiból:
- Egy idejű védekezés + támadás.
- Két pont között a legrövidebb út az egyenes. A Wing Tsunban egyenes vonalú támadások vannak ami elősegíti a gyorsaságot, hamarabb eléred az ellenfeled.
- A technikák 60 évesen is hatékonyak lehetnek, mivel nem akrobatikus jelegűek.
- Abszolút offenzív jellegű, mindenki ismeri a mondást, hogy a legjobb védekezés a támadás.
- Gyenge pontokat támadja stb.
A Wing Tsunt a gondolkdó ember harcművészetének hivják. Sokkal összetettebb mint egy Box, vagy más küzdősport az ember mindig találhat benne valami újat.
Sajnos van bőven hiányossága is ami nem a stílusból ered hanem abból akik oktatják! Nehéz jó edzőt találni. A legtöbb helyen nincs sparring, vagy csak kevés.
Maga a Wing Tsun egy nagyon érdekes harcművészet és ha találsz egy jó mestert megéri foglalkozni és gyakorolni a Wing Tsunt. Mivel kevés a sparring, ezért érdemes keresni valakit egy másik stílusból akivel ezt a hiányosságot ki lehet védeni.
A vizsgákról annyit, hogy én nekem a 4 es fokozat után már nem volt túl sok sikerélményem egy sikeres vizsga után, mert aki kifizeti a vizsgadíjat annak biztos sikerül is a vizsga:) Láttam nálam jóval nagyobb fokozatú emberkéket jóval gyengébb tudással.
Szóval nekem ez a véleményem e stílusról. Szerencsére ügyes mestereknél tanulhattam többnyire. Szeretném folytatni is egy megfelelő mesternél sparringel kiegészítve.
A stílust sose hasonlítgassátok, kinek mi a kedves, érdekes, mindenki döntse el maga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!