Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg nem ér semmit a wing...

Tényleg nem ér semmit a wing tsun?

Figyelt kérdés
már 2 éve járok wing tsunra. vizsgákra nem megyek mert arra már nem lenne pénzem de minden edzésen ott vagyok és csinálom amit a mester mond. rengeteg helyröl hallottam még a haverjaim közül is akik például birkózók hogy a wing tsun semmit se ér mert csak a pénzedet akarják megszerezni önvédelemre pedig nem tanít meg. meg azt mondták hogy az az edzés ahol nincs sparring az fabatkát se ér. elkezdtem sparringolni egyik ismerösömmel aki csak 1 éve tájbokszol. 1 évvel fiatalab nálam vékonyabb és alacsonyabb is ráadásul tényleg fele annyi ideje jár küzdősportra mint én és mégis esélyem nincs. se kivédeni nem tudom az ütéseit se elugrani előlük pedig mindent próbálok úgy csinálni mint edzésen. vissza ütni alig van lehetőségem és ha igen akkor vagy el se találom vagy kábé ereje nincs az ütésemnek vagy csak ő neki meg se kottyan vagy nem tudom. tudom hogy a wing tsun az utcai verekedésre tanít meg nem szabályok közti harcra de ha még egy szabályok közötti ellenfelet se tudok lenyomni aki nálam kisebb is akkor az utcán hogy tudnék lenyomni egy nálam nagyobb támadót vagy akár többet pedig a mesterem azt mondja hogy a wing tsun ezt is megtanítja. a mesterem már 4 éve után megszerezte a mesteri fokozatot én pedig már 2 éve nyomom és még egy 1 éve tájbokszolót se tudok lenyomni szóval nem értem. a wing tsun tényleg kamu vagy csak én vagyok ügyetlen? ha ott hagynám a wing tsunt akkor milyen küzdősportra menjek át?

2016. júl. 13. 15:11
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, hogy még mindig vannak ezen az oldalon olyan személyek, akik bedőlnek a parasztvakító Wing Tsun pénzlehúzó marhaságainak.

A kérdésedre nagyon szívesen válaszolok: IGEN, A WING TSUN TÉNYLEG KAMU!

Azt is elmondom, hogy miért van az, hogy a mindössze éve Thai Boxra járó cimborádat miért nem tudod még eltalálni sem, amíg te csak úgy kapod tőle az öklösöket annak ellenére, hogy te kétszer annyi ideje tanulsz "harcolni". Hát azért kedves kérdező, mert a spanod a Thai Box edzéseken a gyakorlatban is működő küzdelmi stílust sajátít el, ámbár te a drága Wing Tsun tréningjeiden csak levegőhajlítást tanulsz, illetve a szélhámos "mestered" marketing szövegét hallgatod. Egyébként csak hogy tudd, Magyarországon a Thai Box edzések legnagyobb része nagyon rossz minőségű, de még ennek ellenére is sokkal-sokkal több harci tudást sajátítanak el az oda járók, mint a Wing Tsun tréningre járó egyének.

"tudom hogy a Wing Tsun az utcai verekedésre tanít meg nem szabályok közti harcra de ha még egy szabályok közötti ellenfelet se tudok lenyomni aki nálam kisebb is akkor az utcán hogy tudnék lenyomni egy nálam nagyobb támadót vagy akár többet pedig a mesterem azt mondja hogy a Wing Tsun ezt is megtanítja."

Ezzel a mondatoddal nagyon rátapintottál a lényegre. A Wing Tsunnak és egyébként még sok ehhez hasonló kamu stílusnak ez az egyik legnagyobb hazugsága, hogy ha eleget jársz edzésre és elég pénzt fizetsz be az pénzhajhász mestereknek, akkor akár több támadót is könnyedén leszerelsz majd az utcán, még akkor is, ha fegyver van náluk. Hát igen, ilyen helyzetekre tudod milyen edzések tanítanak meg? A futó edzések! Lehetsz te akármilyen Wing Tsun mester, vagy akár Thai Box világbajnok, ha rád támadnak többen, pláne mondjuk késsel, akkor ha nem szaladsz el onnan azonnal, akkor 99%, hogy nagyon pórul jársz.

Hagyd ott azt az agymosó, hazug stílust és menj el fele annyi pénzért igazi küzdősportot/harcművészetet tanulni. Itt olyan küzdelmi képességeket fogsz magadévá tenni, amiket még akár az önvédelemben is felhasználhatsz. Ilyen stílus például az Ökölvívás, a Birkózás, a Judo, de még akár a Thai Box is, ha találsz megfelelő kvalitású klubot.

@Chrillex

2016. júl. 13. 15:41
 2/15 A kérdező kommentje:
egyszer már kiírtam ezt a kérdést és akkor ezt a szöveget kaptam rá válaszul amit komentben ki is raktam. igaz amit ez a hozzászóló ír és tényleg menjek át más edzésre? ha az a hozzászóló aki ezt írta nekem régebben még jár fel ide akkor ő is irhatna hogy igy gondolja e még.
2016. júl. 13. 15:44
 3/15 Zedo Aragaya1 ***** válasza:
62%
Gyakorlatilag nindenben egyet tudok érteni Chrillexszel, a wing-tsun egy nagy penzlehuzas, tényleg nincs benne sparring, csak ott gyakorolgatunk, ami qurvara nem keszit föl 1 utcai szitura. Én is muay thaira akarok átmenni, de valóban ha van lehetőség, akkor el kell futni, az a biztos.
2016. júl. 14. 06:58
 4/15 Zedo Aragaya1 ***** válasza:
71%
Megütni azert nem tudod, mert a wing tsunban vállból ütnek, ennek meg nincs ereje, minden mas harcmuveszetben testből ütnek, belefordulnak az ütésbe, ezzel adnak 1 plusz erőt neki. Ezzel szemben a wing tsunban azt tanítják, hogy nem szabad belefordulni, mert akkor az oldalad szabaddá válik. A rúgásoknál uez van, ott is a felsőtestnek egyenesnek kell lenni, pedig a rúgásoknak is van 1 plusz ereje, ha beletolod a csípőt is. Én is wing tsunoztam, de en azért untam meg& mert sztem csak 1 nagy üzlet az egész, pl hogy vizsgázni csak szemináriumon lehet. Én is azért akarok muay thaira menni, mert azt katonák fejlesztették ki valós harcra, de tényleg ha van lehetőség a legjobb megoldás elfutni.
2016. júl. 14. 07:25
 5/15 anonim ***** válasza:
48%
Ez a kiírás kamu. Aki nem tanul semmit még az is be tud vinni egy-két ütést vagy rúgást. Egyébként meg a legnagyobb probléma (általában) a küzdési távolság. A kesztyűsöknél ez nagyobb, a WT sokkal közelebbről harcol. Ha tudja tartani a távolságot, máris győzött. Miért van olyan érzésem, hogy a kérdés feltevője és az utána válaszolók egy személy???
2016. júl. 14. 09:37
 6/15 A kérdező kommentje:
nem kamu a kérdés. télleg nem tudtam eltalálni. jó nyílván volt hogy megütöttem vagy megrúgtam de télleg nem értem el vele semmit. és azt is tudom igen hogy a wing tsunban minél közelebb kell kerülni az ellenfélhez mert akkor könnyeb dolgunk van de ha közel megyek akkor még annyira se tudok védekezni mint addig ráadásul be fog és térdel vagy ilyesmi.
2016. júl. 14. 15:26
 7/15 anonim válasza:
64%

Nos, akkor válaszolnék ismét pár kérdésre!

IGE, MÉG ÉLEK, csak nagyon ritkán járok fel erre a szenny oldalra.

Igen, még mindig egyetértek magammal. Ahhoz, hogy fel tudd venni a versenyt a thai boxoló cimboráddal és legyen valamennyi esélyed egy tényleges utcai konfliktusban, reális harci értékeket kínáló küzdősportot/harcművészetet tanulj. Erre a legalkalmasabb hazánkban tényleg az Judo, a Birkózás és az Ökölvívás. Én magam is boxoló vagyok, így ezt a sportot saját tapasztalataim és szakmai tudásom alapján tudom ajánlani.

Egyébként nekem speciel nem tűnik kamunak a kérdés. Mitől ne merülhetne fel egy emberben az a kérdés, hogy vajon Ő az, aki ügyetlen, vagy amit tanul, az egy átverés? A kérdezőben felmerült ez a dilemma és kiírta erre az oldalra. Szerintem ilyen egyszerű ez a dolog. Amúgy meg én nem a kérdező vagyok, hanem egy tök másik személy és nem is ismerem a kérdező kilétét, így megnyugtathatlak, hogy én egy igazi ember vagyok. Az pedig, hogy a Zedo Aragaya1 névre hallgató kommentelő a kérdező-e, azt már tőle kérdezd meg, de szerintem egyébként nem!

@Chrillex

2016. júl. 14. 15:59
 8/15 Xbox imádo ***** válasza:
Edzés függő, ha elfáradsz kemény edzés van sparringgal, akkor jó.
2016. júl. 22. 20:12
 9/15 anonim válasza:
73%

Az előttem szólónak teljesen igaza van. Egy küzdősport/harcművészet tréning akkor lesz hatékony, hogy ha testedzésnek is megfelelő, illetve ha a rendszeres sparring által küzdelmi tudáshoz jutsz. Azonban mindannyian tudjuk, hogy ezt egyetlen Wing Tsun tréningen sem fogod megkapni.

@Chrillex

2016. júl. 24. 17:30
 10/15 anonim válasza:

Ismerősöm apukája 20 éve ingyen tanítja, én is most kezdtem el járni hozzá és ő meglepően jól tanít.Rengeteget edzünk tricepszre mivel abból jön az ütőerő nagy része.Ha jó az oktatód akkor igen is hasznos tud lenni a wing tsun.

Remélem tudtam segíteni :)

2016. júl. 24. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.