Ha egy hetet kihagyok a futással, nagy lesz a visszaesés?
Szóval..nem vagyok én rossz kondiban, focizok meg stb a suliban, de mivel az NKE-re szeretnék majd menni, most a nyáron elkezdtem futni. Konkrétan múlt hét hétfő óta napi 3 km-t futok kb minden nap, egyedül vasárnapot hagytam ki. Szombaton táborba megyek, ott nem nagyon van lehetőség ilyenre. Jövő hét szombaton jövök haza, aznap már nyilván nem fogok elmenni futni, hanem csak majd vasárnap. Nagy lesz a visszaesés teljesítményt illetően? Ember válogatja nyilván, de van ilyen tapasztalatotok? Normál esetben mi történik? Rosszabbul fogom bírni? :D
17/l
Az a baj még, hogy be van táblázva a nyaram...ugye hazajövök, 1 hét itthon, kövi héten meg Krakkóba megyünk...2 hét itthon, 1 hét nyaralás megint..aztán még marad 2 hét a szünetből, akkor még nyomni fogom természetesen. Amúgy most hogy mondod, ahogy kihagytam a vasárnapot, hétfőn sokkal jobban ment...meg most kicsit úgy érzem, hogy még kedden bedurrant a vádlim..na az eszméletlenül fáj, de nem tartott vissza, voltam tegnap is meg ma is. Meg még marad a holnap, aztán ugye 1 hét kihagyás...
Akkor ne parázzak attól, hogy rosszabb lesz a teljesítményem?
Ezt lehetetlen megmondani. Attól függően alakul a visszaesés, hogy előtte meddig csináltad ütemezetten nagyjából folyamatosan. Ha sokáig, akkor még jót is tehet az 1 hét. A sokáig az nyilván minimum pár hónap folyamatos edzést jelent.
De ne aggódj emiatt, 1 hét az még nem a világ vége. Ne legyenek ilyen kiesések minden 3. héten, és akkor nem lesz probléma szerintem. Valószínűleg az lesz, hogy a pihenés utáni első (vagy első pár) edzés picit nehezebb lesz, viszont gyorsabban visszaérsz az otthagyott állapotba, mint ahogyan (amennyi idő alatt) azt előzőleg elérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!