Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Normális a sportfüggőség?

Normális a sportfüggőség?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ha pl. 2 napig nem mozgok intenzíven, akkor rosszul érzem magam, szinte megőrülök.

Van aki még így van ezzel?

2016. júl. 5. 12:16
 1/6 anonim válasza:
Én most kaptam el ezt az érzést. Most kezdtem el rendszeresen sportolni, úszni, futni, kerékpározni. Én szoktam 1 napos pihenőnapokat csinálni. Ezeken a napokon én is kicsit rosszul érzem magamat, unatkozom. Viszont ha eljön a nap, akkor alig várom hogy indulhassak valamit sportolni.
2016. júl. 5. 12:23
 2/6 Cortez70 ***** válasza:
45%
Normális.
2016. júl. 5. 12:44
 3/6 aikiboxer ***** válasza:
Persze, ez természetes biológiai igény.
2016. júl. 5. 13:36
 4/6 anonim ***** válasza:
45%

Persze, hogy normális. Csak mert civilizáltak vagyunk és elszoktunk tőle, a mozgás lenne a normális.

Én se bírom, ha nem tudok kimenni (jó, elszántan bármikor ki tudok), akkor legalább bent mozgok :) Voltak sötét korszakaim, amikor igen mozgásszegényen éltem. Éreztem a testemben, lelkemben, közérzetemben, energiaszintemben, hogy hiányzik. Egészen mozgásszegényen nem is tudok létezni, minimum néha egy túra elengedhetetlen. Sosem voltam sportos, de menni azért kell. Napi 2 óra séta alatt problémáim vannak.

S most már a súlyzós edzés is hiányozna :)

2016. júl. 5. 13:43
 5/6 anonim ***** válasza:
45%
pfff ne is mond, ha nem tudok napi legalább 1-2 órát futni vagy valamit mozogni megőrülök.
2016. júl. 5. 15:07
 6/6 Brain Storming ***** válasza:
Nem, nem "normális" - ugyanúgy egészségromboló, mint ha valami káros szenvedélyed lenne. Bármi, amit azért csinálsz, mert nem vagy képes nem csinálni, ha nem muszáj, az már függőség kategória. Ilyen mindenkinél van kicisben, de pl. a sportfüggőség ugyanúgy egészségkárosító, sőt - a szellemi életet is leépítheti. (Én tapasztalatból tudom: intellektuális területen voltam intenzíven, magas fokú kreativitást igénylő területen, de amikor intenzíven kezdtem sportolni, nem hobbiszerűen a magam örömére, hanem versenycentrikusan, stb, akkor teljesen leépítette a kreatív ambícióimat, és már a sport mozgatott engem. 1-2 évig elég súlyosan benne voltam, de felismertem, és "lejöttem róla".)
2018. nov. 16. 20:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!