Miért tolja manapság mindenki a fehérjeporokat, L-karnitint, aminosav koktélokat stb. plusz miért akar minden csaj izmos lenni és eltüntetni minden párnát magukról, ami a nőiességüket meghatározza?
Nekem nincs bajom a mozgással 15 éve sportolok, édesapám több mint 35 éve sportoló ember, tökéletes egészségnek örvend, sosem evett semmilyen kiegészítőt.
A konditerembe járás ellen sincs semmilyen ellenvetésem, de lassan ott tartunk, hogy mindenki full szálkásra akarja gyúrni magát és ennek érdekében minden "szart" esznek, plusz valahol önképzavart látok felfedezni, férfiaknál mindenki egyre nagyobb és nagyobb akar lenni, nőknél meg egyre szálkásabb, no zsír, pedig az nem nőies...
Jól látom, hogy rossz irányba halad az "egészséges" életmód elve?
Hozzátenném, alapjába véve nincsen ellenemre a fehérjepor, mint eszköz, de hogy állandóan ezt tolja mindenki és ez még nem is lenne baj, de mást is, fel se tudom sorolni egyik ismerősöm, akinek nem ez a hivatása , hány dolgot eszik meg és sosem elég...
11/12
nézz meg egy tápkiegplakátot, és olvasd el a marketingszöveget. Csilivili dobozok etcetcetcetc ;) Az emberek nagyrésze, aki szed valamit, igazából nem is nagyon tudja, hogy ér-e valamit, amit szed, és ha ér, akkor nem 5x áron veszi meg pl a kreatinmátrixot, amit egy sima kreatinmono-beta alanine is tudna mondjuk, fillérekért :D
11-es
Az igaz lehet, de mint mondtam nagyon sokban hozzájárul ahhoz, hogy "nagyobb legyek". :D
A rendes táplálkozást nem helyettesíti!
Magyarul, csak attól nem leszel nagyobb! Enni kell mellette és bizonyos időközönként hozzájuk nyúlni. De nem is olyan fontosak. Ha valaki nem szeretne enni belőlük akkor ne vegyenek, csak egyetek normálisan és tudatosan.
Ezek csak koncentrált kaják.
Az embertömeg alapvetően buta, és szereti követni a divatokat. Ez most épp egy nem annyira káros divat, szóval ha már úgyis követni fognak valamit, inkább kövessék ezt.
A másik meg az, hogy eddig kb nem léteztek sportos nők, és most is elég kevés van, találsz magadnak bőven zsírosat meg átlagosat, szóval ne szólj bele abba, hogy azok kevesen úgy döntöttek, hogy mégis sportosak lesznek.
Most, hogy a válaszokat látom, lehet másképp kellett volna feltennem a kérdést, kicsit magamra és a környezetemre vetítettem le a dolgot. Az én barátaim és ismerőseim közül, rengetegen járnak le kondizni és engem az zavar, hogy e mellé szinte divatszerűen szedni is kell valamilyen kiegészítőt ( mármint képletesen értem a "kell" fogalmát ).
Nem tudom valahogy elhinni, hogy egy normálisan táplálkozó ember, ha el kezd sportolni ( nem versenyszerűen ), minek kell magát szintetikus xarokkal teletömni, felfoghatatlan.
Úgy gondolom, hogy a mozgás, az egy nagyon egészséges dolog, nagyon örülök, hogy rengetegen követik ezt a tevékenységet, ez lenne az ideális vééégre, de lemegyek a konditerembe és rajtam kívül mindenki eszi a fehérjeszeleteket, meg stb. Én nem érzem azt, hogy kevesebb sikert értem volna el ezek nélkül a szerek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!