Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A pulzusmérő óra hogyan...

A pulzusmérő óra hogyan kapcsolódik a mellkasi jeladóhoz?

Figyelt kérdés
hogy képzeljem el ezt, vezetékkel, vezeték nélkül? egyáltalán ez a jeladó egy öv szerűség, nem kényelmetlen ebben sportolni? ezek az órák az időt is mutatják? amelyikhez írják, hogy ezzel működik, ahhoz adnak is, vagy külön kell megvenni a jeladót? milyen árban van egy normális? miért hasznos?
2010. ápr. 11. 13:21
 1/5 anonim ***** válasza:

nincs vezeték, mert akkor nem tudsz rendesen mozogni. mellkasodra kell tenni egy többnyire gumival rögzített jeladót, szíved környékére, és az küldi az karórába a jelet. Nyilván nem kell külön megvenni a jeladót hozzá. Idézőjeles karóra mert többnyire időt nem mutat, de mutathat, ez konstrukciótól függ. Van pl olyan is ami víz alatt is működik, van ami nem, rengeteg féle típus van. Kényelmetlen igen, legalábbis szokatlan egy ideig. Nincs különösebb ok drágát venni, mert a legolcsóbb decathlonos is mutatja a pulzust viszonylag pontosan, ennél több meg minek.

Most itt jön a gond, hogy mindezt mért kérdezed ha nem tudod mire jó? :D Egyébként arra hogy a pulzusod valamilyen érték alatt/felett tartsd. Pl aerob edzésnél 130 körül, kicsit alatta, intenzívebb kardió edzésnél meg e fölött. Ez csak egy példa volt.

2010. ápr. 11. 14:39
 2/5 A kérdező kommentje:
hát valamit el szeretnék kezdeni, gondoltam a spiningre vagy hasonlóra, és ahhoz jól jöhet, esetleg futás, a lényeg, hogy fogyassszon. Viszont karórát is kell vennem mostanában, gondoltam a kettőt lehet egyesíteni..
2010. ápr. 11. 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:
teljesen fölösleges egybe venni. Ameddig ez kell (pl kétnaponta 1-1 órára), az nem sok. Egybeépítve biztos lehet kapni, de baromi drágán. Ráadásul már csak azért is fölösleges mert egy idő után nagyjából be tudod saccolni a pulzusod, mondjuk +-10-re pontosan, és onnantól már csak foglalja a helyet a pulzusmérő (ennél pontosabban fölösleges foglalkozni vele)
2010. ápr. 11. 15:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem van, és az időt is mutatja, de tuti nem használnám utcára, mert nem néz ki valami jól :) nagy bumfordi, és a színei is furcsák. De a célnak tökéletesen megfelel. Amit a legjobban szeretek: a konditermi gépekkel is összeköttetésben áll, ezért azok kijelzőjén is folyamatosan látom a pulzusomat, nem kell folyton a csuklómat sasolnom. Nagyon ajánlom, mert a pulzuskontroll sokat segít a fogyásban. Én nem tudnám óra nélkül még körülbelülre sem megsaccolni, a gépeknek a beépített mérője meg nem ér semmit, plusz sok esetben nagyon rossz helyen is van.
2010. ápr. 11. 16:57
 5/5 anonim ***** válasza:

drágább azért jobb, mert lekódolt jele van, így a többi spinningelő/bringázó/magas feszültségű vezeték nem csinál ilyen 250-es max pulzust. nekem nem volt kényelmetlen.

még talán annyi,h be kell vizezni előtte picit, mert -meglepő- elektronikus jelek alapján működik aztán a tested meg az öv között jobban megy a jel, ha vizes.(minden szívütéskor egy gyenge elektronhullám megy végig az emberen ha jól tudom, és ez azt számolja)

2010. ápr. 11. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!