Bele lehet jönni a futásba?
Az iskolában mindig futunk 8-10 perceket kb 2-3 éve. De én még mindig lihegve futom végig. A végére pedig nagyon kifulladok.
Nyáron szeretnék futni és fél órát tervezek, de hogy fofom bírni? Bele fogok jönni? És az mennyi idő?
Jaj, mintha csak magamat olvastam volna. 5 perc futás után már elfáradtam, untan, hagytam az egészet a fenébe. Aztán csak eldöntöttem, hogy szeretnék lefutni egyben fél órát. Pontosabban kocogni. Ehhez találtam egy 8 hetes edzéstervet (lentebb belinkelem neked), hogy ilyen amatőr kezdők, mint én, hogy álljanak neki. Tényleg a nulláról kezdi, 1p futás 2p séta és ezt kell váltogatni 30 percig. Aztán fokozatosan növekszik az az idő, amit futással töltesz. A szép az egészben, hogy 8 hét ide vagy oda, a 4. héten sikerült lekocognom a 30 percet. Ez volt pont 2 hete, most a távot és így a sebességet növelem. Én konditerembe járok futópadra, mert ezzel is ki tudom küszöbölni azt a hibámat, ami korábban szintén mindig eltántorított: úgy kezdtem futni, hogy nagy sebességgel kontrollálatlanul, amitől nem csoda, hogy pár perc után már lihegtem. Hajrá!
Tekerj a legaljára, ott van a program. Én heti 3x járok edzeni, így aszerint haladtam a fejlődéssel, itt heti 4 alapján jön ki a 8 hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!