Melyik önvédelmi sport a leghatékonyabb és egyben legbiztonságosabb egy fiúnak az iskolai bántalmazás ellen? Mikor érdemes elkezdeni?
A birkózáa is ugyanilyen jó. Több izom lesz rajta, mert a judo technika centrikus a birkó erő centrikus sport. A judot jobb jellemfejlesztőnek tartom, pont a japán értékrend és etikett miatt. A box is nagyon nagyon jó, de azzal sehol sem tudja úgy megvédenie magát, hogy ne tegyen kárt az ellenfélben.
Ha nekem ennyi idős fiam lenne, biztos hogy ökölvívásta vinném, de ugye jelenesetben más a szempont.
A véleményedet nem akarom megváltoztatni, ezért testharcra szakosodott küzdősportokat írtam (judo,birkó), de az ökölvívásba nagyon komoly eredményei lehetnek ha fiatalon elkezdi.
ez a ne legyen baja másiknak nem feltétlen a legjobb kiindulás.
mert ha ráver egy rendeset a kötözködő orrára úgy hogy vérezzen,attól semmi komoly baja nem lesz a másik gyereknek,viszont úgy fog elterjedni a híre a fiadnak a riválisai közt hogy véresre ütötte a másikat és egy életre békén hagyják olyan tekintélye lesz.
vagyis sokkal jobb a pszichológiai utóhatása ha jól üt.
plusz nagyobb tekintélyt ad és nagyobb félelmet ébreszt a riválisokban ha ökölpárbajban veri le az ellenfelét mintha fetrengenek a földön,vagy dulakodnak.
egyébként meg ha eljön az ideje a sportágválasztásnak még mindig ott lesz a mentalitás béli kérdés.
hogy melyik küzdelmi stílus fekszik neki jobban,melyik áll hozzá közelebb,a vívó állóbunyó mint az ökölvívás,kickbox,vagy a dulakodós,fogásos birkózás és hasonlók.
de a visszahúzódóbb gyerekek általában nem szeretik a "fogdosós" nyomorgatós stílusokat,mint a birkó.
ezért érdemes elvinned többfajta edzésre,bokszolni,kickboxolni,van gyerek savate is és bírkózni,judózni aztán ahol jól érzi magát oda járasd.
Volt egy cigánygyerek a sulimban, jómódú szülőkkel, és ő karatézott... 3. Ig szinte minden nap szekálták, verték... Ugyanis suliban nem számít semmit, főleg egy gyereknél, hogx küzdő sportol e... Ha nincsenek barátai és az egész osztály ellene fordul valami miatt, akkor nincs menekvés...
3. Ban jöttem én az osztályba, akkor lett ő a legjobb haverom a mai napig...
Utána egyszer sem verték meg, mert ha valaki bántani akarta, akkor velem a hatalmas bukott szamárral gyűlt meg a baja...
Ha fel akarsz rá készülni, hogy suliban senki ne bánthassa, akkor nem küzdősportoltatni kell, hanem könnyen barátkozóvá nevelni...
Hát nem tudom, én már rég jártam iskolába, de azért kicsit szerintem túl sötéten festitek le a helyzetet :)
Vannak szekálások biztos, talán néha túlzásba is viszik egyesek, de azért ennyire csak nem vészes a helyzet.
Vagy igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!