Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne Takewondot tanulni?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, késő lenne elkezdeni?

Nem mozognak úgy a testrészeim mint azoknak akik több éve Takewondoznak! A spárgát sem tudom meg,nemhogy még a magasságomig felrugnék! Tudom hogy rengeteget kellene tanulnom. Lennék olyan hajlékony mint azok?

Szeretném hogy ha a véleményeteket leírnátok!

2016. ápr. 22. 14:42
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
2016. ápr. 22. 14:43
 2/11 anonim válasza:

1. A spárga sokaknak anatómiai okok miatt nem megy.

2. Ha nem is leszel profi akkor is érdemes,mert hatékony mozgásforma és sokkal hatásosabb stílus,mint sok mai divat harc.

2016. ápr. 22. 15:10
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdésed! Hogy érted azt hogy anatómiai okok miatt nem megy? ha sokat gyakorlunk szabályosan akkor mennie kell!
2016. ápr. 22. 15:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Mi nem garantálhatjuk neked, hogy menni fog a spárga, ez emberfüggő. Mint harcrendszer a tkd minden, csak nem hatékony, bár most mindjárt jön valaki, hogy ő látott milyen kemény tkd harcosokat akik széjjel ***ták egymást edzésen ami oké, tényleg tud kemény sport lenni elvégre full kontakt kűzdősport (illetve már nem, fejre elvileg nem lehet teljes erőből) de az ami versenyfelkészítés címén megy azzal egy verekedésben azért nem mész sokra és ez nem is cél.

Mint mozgásforma szerintem elég szórakoztató, ez egy még viszonylag jobb meccs a nem annyira régi időkből: https://www.youtube.com/watch?v=QKoxtDAVAyA inkább ebből indulj ki mert ilyen levegőben spárgázgatást meg szaltózva rúgást nem biztos, hogy sokat fogsz csinálni na meg amúgy is a verekedés a lényeg, én legalábbis azt szeretem benne a legjobban.

2016. ápr. 22. 17:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Ami még fontos, hogy amit linkeltél te meg amit én az WTF Taekwondo, Magyarországon picit népszerűbb az ITF Taekwondo, azt kerüld szerintem. Most nem mennék bele, hogy miért.
2016. ápr. 22. 17:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2016. ápr. 22. 19:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja akkor a WTF et kerüljem és az ITF ét meg tanuljam!
2016. ápr. 22. 19:13
 8/11 anonim ***** válasza:
fordítva!!
2016. ápr. 22. 20:42
 9/11 anonim ***** válasza:

De le is sz**rhatod amit Kristof írt. (megjegyzem akkor jársz a legjobban, mert baromi nagy hülyeséget mondott).

Az, hogy mi hogy tanít meg bunyózni, dojo és edző függő. Nincs ilyen, hogy a tkd rosszabb a muay thainál. Attól függ hol és kitől tanulod. Vannak olyan k1 versenyzőink nekünk is akik tkdről jöttek át és mégis baromi jó bunyósok.

Kérdező! A "mindgyed mit csinálsz, csak jól csináld" a küzdősportok nagyrészére igaz. 30 évesen nem a profi versenyzésre fogsz edzeni, úgyhogy ha a tkd tetszik a legjobban akkor menj arra. Amatőr versenyeken 3-4 múlva így is elindulhatsz, és eredményes is lehetsz.

2016. ápr. 24. 11:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, én sem azt mondtam, hogy aki itf-et tanult az nem lehet jó bunyós. TKD-ból bármelyiket tanultad és jó voltál versenyszinten attól még nem jelenti azt, hogy tudsz verekedni. Azért nem ajánlom az itf-et mert ott versenyen olyan kontakt van, hogy az már tényleg vicc, bár a WTF is egyre rosszabb.
2016. ápr. 24. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!