Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez így menni fog? 5 kg mínusz

Ez így menni fog? 5 kg mínusz

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Átálltam diétás étrendre, 1 hónap alatt sikerült leadnom 2,5 kg-ot. Ha ezt tartom, valamint elkezdek 2 naponta futni,le fog menni még 5 kiló? Első sorban szálkásítani szeretnék,majd ha lemegy az az 5 kiló,akkor gondoltam elkezdek egy kicsit izomra is edzeni. Ez így jó? 28/N 175cm jelenleg 70kg

2016. ápr. 12. 09:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Ajajajjj, amit leírtál, abból nagyjából semmit nem lehet megállapítani. Leírom, hogy miért látom én így ezt.

Az, hogy 1 hónap alatt leadtál 2,5 kilogrammot, az mit jelent egész pontosan? Vannak jó kis testzsírszázalék-mérő készülékek, amelyek mutatják százalékosan, hogy mennyi a testzsírod, plusz ugyanazt kilóban is. Lehet manuálisan is, de én azt egyrészt nem szeretem, másrészt meg ha van lehetősége az embernek rá, akkor inkább géppel. Ennek a gondolatsornak az a lényege, hogy amennyiben lement 2,5 kilogramm mérleg szerint, de a mérőszerkentyű kevesebb mint 2,5 kilogrammos változást mutat testzsírt tekintve, akkor lehet nem jártál annyira jól (izomból is lehet leadni sajnos).

Mit jelent a diétás étrend? Ha csak fogyni szeretnél, akkor az sem igazán kell, hanem elég annyi, hogy mindenhol elhagyod az édességet, a normális cukrot, az extrém zsíros kajákat, stb.. De ennyi elég is, ha nem mész rá kőkeményen testépítésre, mint versenysportra. Gyümölcs, fehérje, ilyesmik bevitele legyen meg (főleg edzés után), és az elég.

A futáshoz annyit tudnék írni, mint amit másoknak is szoktam: leginkább attól függ, hogy hogyan futsz. Ha fogyni szeretnél, akkor mindig az az alapelv, hogy alacsony intenzitású edzést csinálj, minél tovább csináld, és folyamatosan csináld. Tehát például kung-fu, karate, stb. dolgok nem lennének jók már pusztán azért sem, mert nem folyamatosak.

A megfelelő pulzussal kell kalkulálni, ha alacsony intenzitást szeretnél elérni. Ezt tudod például pulzusmérő órával mérni. A fogyáshoz zsírégető tartományban szoktak futni. Van az átlagember, akire nagyjából ráhúzható ez a táblázat (az írás elolvasását is javaslom számodra):

[link]

Meg vagy te, aki vagy átlagos, vagy nem. Pontosat terheléses teszttel tudhatsz meg leginkább (előző linkben arról is van szó). Ha azt nem szeretnéd akármilyen okból, akkor józan paraszti ésszel én azt tudnám mondani, hogy fusd az átlagemberekhez kalkulált ideális zsírégető tartomány közepét.

Ezek nagyon hosszú edzések szoktak lenni. Minél gyakoribb (1 nap 1 edzés bőven elég, annál többet semmiképp ne csinálj), annál jobban szoktatod a szervezeted a dologhoz. Neked kell érezni, hogy hogyan bírod. 'Hosszú' az azt jelenti, hogy a te korodban lévő fogyni kívánó egyén akár 2 órát, vagy még annál többet is kibírhat ilyen pulzussal (ameddig nincs extrém nagy hőség, akkor még abból sem lesz túlzottan probléma, hogyha nem gondoskodsz a frissítésről). Fontos viszont, hogy fokozatosan haladj. Ha még soha nem futottál 2 órásat, akkor fokozatosan haladj. Kezdd mondjuk 10-15 perccel, gyakorold egy kicsit (pár edzés erejéig), majd ha úgy érzed, hogy jól megy, akkor rakj rá pár percet vagy másodpercet.

2016. ápr. 12. 15:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Még eszembe jutott valami a testzsírszázalékkal kapcsolatban. Vannak ideális testzsírszázalék arányok átlagemberekhez mérten:

[link]

Ha az egészségesbe esel bele, akkor gondold át, hogy tényleg kell-e fogynod neked 5 kilót még.

2016. ápr. 12. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!