Ezzel a magassággal lehet esélyem? Harcművészetekben, önvédelemben.
Csak 160 cm vagyok és én már nem fogok nőni.
Régóta akarok tanulni valami harcművészetet, önvédelmet, valamit.
Nálunk elég sok a kisebbségi, akik rátámadnak az emberre akár 200 forintért is. Én pedig nem tűröm az igazságtalanságot és megmondom mit gondolok, akkor is ha 10en jönnek rám. Ez, mint tudjuk nem kifizetődő :)
Ma fogalmam sincs hogyan de az jutott eszembe, hogy én nem tudom hogy húznék be egyet egy 180 körüli embernek. Mert magasabban van az arca, és akkor nekem nem egyenes a karom, hanem felfelé kell ütni vagy nem is tudom :D
Jó-jó vicces, de engem ez most nagyon elkezdett zavarni.
Lehet így esélyem? Mit lenne érdemes tanulnom?
Nem csak védekezésre akarok rámenni, jó lenne ha tudnék ütéseket is bevinni.
Ja és nem ilyen kung-fu féle dolgokra gondolok, mert én nem tudnék úgy ugrálni meg mindent, ennyire nem vagyok mozgékony.
Milyen irányba menjek, egyáltalán ilyen dolgokban számít a magasság? Van olyan, ami nekem nem ajánlott?
Csak normális válaszokat kérek, köszönöm.
én még hozzátenném, hogy egy igazán technikás (muay thai) combrúgásban nem épp a "kigyúrt" combé a főszerep, hanem a megfelelően dinamikus csipőmozgásé, ez nem a jól megszokott híjjjjjáá ostorozó karaterúgás (nem tudom a nevét).. egy bizonyos szinten már elég jól érzi az ember, hogy a ellenfele épp melyik lábán támaszkodik (ha nem tapasztalt, ált. egy lábára nehezkedik) és elég masszívan meg lehet rúgni. Nekem az elején volt olyan, hogy nem tudtam lábra állni egyetlen ilyen rúgás után, mert edzésen kívül haverommal egymásnak estünk és nem kíméltük egymást. Pedig akkor már azért be volt a combom járatva. A másik az, hogy egy átlagos ember már az első után megszeppen.
Ettől függetlenül igen, hatásos a tökön rúgás is, csak nehezebb bevinni tisztán. Ugyanígy a testre bordarúgás is hatásos lehet, ha épp van ott hely, sőt fejre, ha elég hajlékony vagy. Én a nálam magasabb embereket nem érném hatékonyan el. Ezen kívül torok, szem, stb., de akkor már elég közel kell lennie.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Majd megfontolom, hogy mibe kezdjek bele, bár ez attól is függ, hogy a lakóhelyemen milyen lehetőségeim vannak. Mondjuk szerintem mindenképpen utaznom kell, majd...
"Mindig jót virulok az ilyen hozzászólásokon, hogy 3-4 comb rúgás és nehéz járni...akármilyen kicsi vagy, egy hererúgás, és beszar az ellenfél... "
Csak tudod szemre,herére nem illik rúgni/ütni ez férfi becsület mert tudjuk milyen ha odatalálnak...
Sok harcművészetben tiltott is.Azért utódainkra nem kell ütni a mi hibánkból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!