Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Vaddisznók mennyire veszélyese...

Vaddisznók mennyire veszélyesek? Többi lent

Figyelt kérdés

Űdv.

Szeretnék menni kirándulni a közeli erdőbe, de kicsit félek mert többen is mondták hogy vaddisznók is élnek ott.

Mennyire veszélyesek?

Hogyan lehet védekezni ellenük?

2016. márc. 14. 10:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Eléggé. Védekezni nem lehet ellenük, csak elkerülni őket. Alapjáraton véve inkább félnek tőled és elkerülnek, de ha kicsijeivel van, akkor megrektel. Meglát és egyből támad. Semmit nem tudsz tenni igazából ellene. Vigyél magaddal egy botot és akkor el tudod ijeszteni talán. Bár nem nagyon. Na, mindegy, hát menjél el, nem kell félni.
2016. márc. 14. 12:32
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Lehet hogy marhaság amit kérdezni fogok.

Ha esetleg ránk támadna (a feleségemmel megyek) mit tenne velünk?

Úgy értem hogy mennyire viselkedne agresszívan, mijen sebeket ejtene?

Ja, meg hogy lehet felismerni a jeleket hogy ott járnak?

Leginkább a feleségemet féltem.

Köszi előre is!

2016. márc. 14. 15:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Felöklel, repülsz, mint a hullócsillag és utána ahol ér (a földön helyezd úgy magad, hogy a lábad legyen, jobban jársz) megtépked eléggé húsig. Hogy mit tudsz csinálni? Ha tornász vagy, akkor át tudod ugrani, de amúgy felhajtja a fejét és beléd kap, ha nem csinálsz közben egy szaltót. Amúgy bármily filmbe illőnek hangzik, ez így van! Airsoftos barátom mesélte, hogy tolták az erdőben és egyszer egyik mancit megtámadta egy, tornász volt, így szaltóval ugrotta át és ez volt a szerencséje, mert így is centikre volt az a szarva a gyerektől. A probléma ezzel az, hogy a srác szerencséje az volt, hogy utána 30-an elkezdték lőni meg hangoskodni és rárontottak, ettől megijedt és elment. De persze ezt el lehet kerülni, eléggé lehet hallani őket. Szóval nem tigris módszerben működik az állat, hogy akkor veszed észre, amikor késő. Ha ki is jön előttetek, ne mozduljatok hirtelen. Ha egyedül van, nem lesz semmi, de ha kicsikkel, akkor tényleg ne mozduljatok! :D A lényeg, hogy hangos állat, időben felfigyelhettek rá. Vigyél egy botot, az mindig jól jön.
2016. márc. 14. 16:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Hű, nagyon városi ember lehetsz, láttál már életedben vaddisznót?:D

Max akkor veszélyesek, ha a malacok is a közelben vannak, amúgy nagy ívben elkerülnek. Tudod, a legveszélyesebb állat az ember, ezt minden más élőlény megtanulta az évezredek során, nem véletlen fut el minden állat, ha érzékelik az embert.

2016. márc. 15. 16:35
 5/9 A kérdező kommentje:

Városi voltam! Fél éve már falusi vagyok:)

Épp most mondtad hogy ha a kölykeivel van akkor bedurvulhat.

Probléma: mi lessz ha nem egyedül lessz?

2016. márc. 15. 17:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmi sem LESZ, valószínűleg akkor is el fog kerülni. 12-13 éves korom óta túrázok, és még sosem támadott meg vaddisznó. Hidd el, jobban félnek tőled, mint te tőlük, csak a lehető legvégső esetben mennek neki az embernek, amikor úgy érzik, sarokba vannak szorítva. Gyűlölik az emberszagot a vadállatok.
2016. márc. 15. 17:50
 7/9 A kérdező kommentje:

Értem.

Sok lehetöséget ezért mulasztottam el. Ha mégis a kölykeivel lenne, mit csináljak?

Áljak mozdulatlanul, vagy uzsgyi?

2016. márc. 15. 18:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Túlmisztifikálod ezt a vaddisznó dolgot. Kicsi rá az esély, hogy találkozni fogsz egy családos kocával, ha ne adj' isten mégis megesik, indulj el egy ellentétes irányba, kerüld ki nagy ívben. Közben felkapsz egy egy erős fadarabot, hogy ha kell, oda tudj csapni. Nem kell ilyen tévés trükkökre gondolni, mint hogy dermedj mozdulatlanná, tettesd magad halottnak vagy fuss ahogy a lábad bírja. Utóbbi amúgy sem jó ötlet, mert azok a vadak, akik ártani tudnak (és akarnak) az embernek, gyorsabbak nálunk (disznó, medve, farkas stb).
2016. márc. 15. 18:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyire félsz a vaddisznótól, ne este menjetek hanem napközben reggel 11 és du 3 közt, gyakran járok erdőben és azt vettem észre ilyenkor inkább bent döglenek a bozótban. + a tisztásokról ne menjetek be a sűrűbe, beszéljeteo folyamatosan ilyenkor ha nem érzi meg a szagotokat a szélirány miatt akkor sem tudjatok meglepni. Ha lábnyomooat találtok ne kövessétek ha halljátok hogy röfög/visít akkor valószínűleg kondával van dolgotok, ilyenkor marciusban vannak malacaik ha ugy erzik tamadhatnak. Forduljatok meg 180o ban es setaljatok el. Ha tenyleg feletek ront egy diszno fa mögé álljatok be ha nem tágít ugorjatok fel a fára telefonon hívjatok segítséget. Van olyan is , h a vaddiszno a kozelben kivarja h legyertek es tamad. Aki azt irja h majd bottal elkergeted nagyot teved, mert ha tenyleg megtamad akkor te huzod a rovidebbet. Kb 900 napot voltam erdoben es ebbol ha 90x talalkoztam vaddisznoval, szinze mindig kirobbant atcsortetett mindenen, annyira felt. Meg nem tamadott ram, de nem is szeretnem.
2016. márc. 15. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!