Másfél hónapja kezdtem futni.1 hete túlzásba vittem a futást és azóta kegyetlenül fáj az alsó gerincem és a farizmaim közötti rész. Mi ez?
Szívesen. Küldtem privát üzenetet, majd nézd meg.
Még egy dolog amire jó ha odafigyelsz és megszokod. Ülni mindig az ülőcsonton kell.
Így egyenes derékkal a terhelést ott kapja a gerinc, ahol a teherbírása a legnagyobb.
Ha hátrabillented a medencédet, amire hajlomos az ember, a farok és keresztcsontodon ülsz. Ettől egyrészt megfájdul a feneked, de ami rosszabb egy feszítő erő jelentkezik a keresztcsont és L5-ös csigolya, valamint a L5/L4 csigolyák közt, ami tolja ki a porckorongokat a csigolyák közül a gerinccsatorna és az ideggyökök irányába. 1-2 óra ilyen terhelés egészséges gerincnek meg sem kottyan, no de minden nap, éveken keresztül... :-(
Autóban még inkább jelentkezik ez a hatás. Úgy tudod kiküszöbölni (azon kívül hogy kihúzod magad) hogy a háttámlát majdnem függőlegesre állítod (azért ne legyen kényelmetlen) a fenekedet pedig ütközésig hátratolod egészen a háttámláig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!