Ha fáj egy izom akk optimális továbbra is terhelni vagy hagyni kell?
Figyelt kérdés
Fekvőtámaszoztam és még nem igen vagyok edzett.. Az edzéstől amikor már pihent az izom és megterhelem akkor nagyon kezd fájni (nem izomláz) akkor mi a célszerű továbbra is terhelni a fájdalom ellenére.. Vagy úgy optimálisabb a fejlődés ha inkább hagyom regenerálódni?2010. ápr. 1. 10:41
1/2 anonim válasza:
pihentetni,pihenés közbe nől az izom,regenerálódnia kell,hogy fejlődjön!
2/2 anonim válasza:
Nekem is azt mondta az edzőm mindig, hogy ez a rádolgozás ez kamu. Hagyni kell regenerálódni. De fontos a bemelegítés, meg a nyújtás. Ezekkel nemcsak fájdalmat előzhetsz meg, hanem az izom fejlődését is elősegíted. Előtte min 5-10 perc (ha több, az nem baj) bemelegítés, utána pedig egyből nyújtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!