Szretnék elkezdeni lovagolni, hogyan kezdjem?
Szia!
Szeretnék ezzel kapcsolatba segíteni! Én is 15 éves koromban kezdtem lovagolni, csak előtte vezetek. Az alapfelszerelés a lovaglásba: Nagyon fontos a kobak, megvédi a fejedet, ha leesnél. Lovaglónadrág olyan kell, mely kényelmesen tudsz a nyeregben ülni, nem fogja kidörzsölni a lábad illetve lecsúszni a nyeregből. Lovaglócsizmát sokan szoktak használni, vannak akik inkább hopilet (chaps) szoktak viselni illetve lovaglócipőt. A versenyzéshez frakkot szoktak használni fehér inget illetve bőrcsizmát. Díjlovaglásnál cilindert viselnek, kobakot is szoktak, azt hiszem a gyermek versenyeken. Nem tudom pontosan Budán merre laksz? Én valószínűleg Szentendrére a Satu Hurme Lovas sportiskolába fogok járni. Oda a Szentendrei Hév visz illetve ott áll meg a Pannónia telepnél, mellette van a lovarda. Ha esetleg versenyezni szeretnél azt hiszem lehet iskolalóval is, sajnos pontosan nem tudom. Én nem versenyszerűen lovagolok. Az első lovaglástól nem kell félni illetve megijedni, velem úgy kezdődött, hogy csak vezetek. A kezdő lovasokat először futószáron szokták oktatni, az ügyesebbeket haladóosztályba vagy terepre szoktak elmenni. Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!