Szeretnék elkezdeni lóvagolni! Milyen ruha kell hozzá? És ezt a ruhát hol tudom beszerezni? És kb menyiért?
Kobak mindenképp, ez kb 5-7ezer forint. A többit majd csak akkor szerezd be, ha már rendszeresen lovagolsz.
Addig is megfelel egy szűkebb (nem lobogó szárú), bokáig érő nadrág, hogy a nyereg ne dörzsölje ki a bőröd/a kengyel ne csípjen oda. Kell egy kicsi sarokkal megáldott edzőcípő, hogy a lábad véletlen se csússzon a kengyelbe. Illetve egy akármilyen póló, de szerintem tartózkodj az élénk színektől, mert megijesztheted a rosszabb idegzetű lovakat egy-egy hirtelen mozdulattal. Kábé ennyi így elsőre.
Késpbb, ha komolyan gondolod jöhet a lovaglónadrág, lovaglókesztyű (bár én ezt sose használtam mégse töri a kezem), lovaglócipő+hopilet/lovaglócsizma, lovaglópálca. Télre majd meleg pulcsi és mellény.
Hol szeretnél elkezdeni tanulni?
Merre laksz?Választottál már lovardát?
Nagyon nézd meg,hova mész!
Fontos az oktató személye,lovak tartási körülményei,lovarda állapota,lovak képzettségi foka.
Nekem az alapfelszerelésem: kobak, lovaglónadrág, sportcipőm, hopilet, kesztyű és egy póló + egy pulcsi
Hopiletet azért szeretem, mert ha máshová mész akkor se foglal nagy helyet és nyáron is könnyebb, ha nem egész nap csizmában vagy. Van egy gumi lovaglócsizmám is, de nem volt jó választás bő és nyáron forró télen hideg, inkább csak istállómunkára használom.
Azt mondom mint a többiek: a kobak az első!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!