A lányom túl súlyos, és az orvos szerint muszáj neki valamiféle sportba kezdenie.Ő szeretne sportolni de nem igazán társasági ember,szereti a labdajátékokat de nem csapatban maximum a bátyjával játszik.Nem tud valaki olyan sportot amit nem csapatban játszanak és megmozgatná?(A szertornát utálja már azt próbáltuk.)
Úszás és kerékpározás tökéletes sport, a kerékpár alulról tornáztatja, az úszás felülről. Ezt tudja egyedül is, vagy néhány barátnőjével is csinálni. Van szobabicikli, azt tudja használni télen is. Csak rendszeressé kell tenni a mozgást. Vacsorára inkább salátafélét enni, hogy meginduljon a fogyás. Nem erőszakolni mindezt, mert akkor nem lesz semmi az egészből, csak játékosan, és ha a család is részt vesz ebben a sportban, akkor szívesebben is fogja csinálni.
2015. dec. 29. 02:25
2/12 anonim válasza:
Úszás nem annyira fogyasztó hatású szerintem, ha amatőr szinten pancsikol naponta fél órát a medencében, attól nem lesz sem izmosabb, sem nem fog lefogyni )de legalább sokba kerül :). Kerékpározás (közúton veszélyesnek tartom...) vagy futás a tesóval (egyedül ne), naponta egy aerobic-videót végig ugrálni otthon (a családdal együtt!) jó szórakozás is, szerintem. Nálunk legalábbis bevált :) Hétvégeken, ha az idő engedi, mi kirándulni megyünk, vagy bicikli túrára, hétköznap esténként otthon ugrálunk egy ősrégi aerobic videóra, 45 perc, rendesen leizzadunk (lányaim 10 és 12 évesek, apjukom is velünk ugrál vacsora előtt) És igen, változtatni kell az étkezési szokásokon is a fogyáshoz!
2015. dec. 29. 02:44
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez is jó ötlet.Az igazság az hogy inzulinrezisztenciája van,és nehézkes neki a fogyás.Pedig sokszor eszik keveset de így sem sokat.(Nem vonom meg tőle az étel nehogy valaki félre értse!)Egy 13 évestől nem könnyű teljes mértékben megvonni a cukrot és a szénhidrátot.Főleg szülinapokkor és az ünnepeken.Pár fél éve tudunk a betegségéről.
2015. dec. 29. 02:46
4/12 A kérdező kommentje:
Helyesbítek:Nem pár fél éve hanem,fél éve először pár hónapot akartam írni.
2015. dec. 29. 02:51
5/12 aikiboxer válasza:
Én mindenképpen csoportos edzésre íratnám be, csak magában nem elégséges az edzés.
Nézz neki rendes női tornát (aerobic stb.) és járasd oda. Szokja meg, hogy edzésre kell járnia, ott van edző, stb.
Töltsd le a Sárga kapszula című ingyenes könyvet, és abból okosodj ki a kajával kapcsolatban.
Amúgy jó ötlet az ökölvívó vagy judó edzés is, leégetik róla a zsírt fél év alatt.
Ha meg nem akar emberek közé menni, és van pénzetek, akkor a squash is szuper zsírégető sport, csak drága.
2015. dec. 29. 08:41
6/12 anonim válasza:
Van ilyen TV-re köthető mozgásérzékelős konzolotok? (xbox kinect , Wii, playstation move) Tudom hogy nem igazán hangzik sportnak, de én nagyon sokat mozgok a JustDance nevű játékkal. [link] olyasmi mint a karaoke csak tánccal. A lehető legjobban le kell utánozni, amit a táncos csinál a képernyőn, és ugye ezzel lehet pontokat gyűjteni. Szerintem nagyon jó testmozgás, intenzív, rendesen átmozgat.És mivel minden évben jön ki új (pl. már van 2016-os is) ezért a zenék is a legfrissebbek rajta. Van egy csomó játékfajta is pl. lehet egymás ellen táncolni, az nyer, akinek több pontja lesz (én ezért szerettem meg a játékot annak ellenére, hogy azelőtt nagyon utáltam a táncolást) És hát ugye nincs az hogy "jajj ne 3-ra oda kell érnem edzésre", hanem bármikor el lehet indítani.
17/L
2015. dec. 29. 10:51
7/12 *Glissade* válasza:
A labdajátékok pont csapat sportok! Persze, lehet egyedül szerválgatni, kosárra dobni stb. de nem igazán lesz edzés értéke.
Tulajdon képpen a lányod egy nem létező edzést szeretne csinálni. :)
A "szertornát utálja": Nem muszály szertornára íratni. Rengeteg más fajta torna van: pl. Pilates, dinamikus jóga, alakformáló, női torna stb.
2015. dec. 29. 12:46
8/12 anonim válasza:
Csapatsportra nem vinném,mert a gyerekek gonoszak,főleg egy ügyetlenebb duci társukkal aki percek alatt kifullad.Egyéni sportágat választanék neki de csoportban.Amit megnézhettek kick box,vagy az aerobic valamelyik fajtája.Heti három edzéssel indítson.És már ne haragudj de úgy jön le ez a Az igazság az hogy inzulinrezisztenciája van,és nehézkes neki a fogyás dolog,mintha az ő hibája lenne ez az állapot nem pedig a tiéd.Te etetted helytelenül szó szerint betegre.Ezenkívül meg elég fura lenne ha te majd megmondod neki,hogy miket egyen amikor te nem azt eszed nem mutatsz példát,meg nem is tudod hogy mit is kellene ennie csak úgy nagyjából.De hogy ne legyek teljesen kretén hogy beleugatok itt a nevelésbe pár hasznos tipp.Az IR-es étrendek a tejlobbi miatt tartalmaznak tejtermékeket is érthetetlen módon.Ezek semmiképp nem kellenek,helyettük tojás.Szénhidrát vonalon az ajánlott vizes zsemlék helyett főtt rizs,tk zab-mindkettő gluténmentes is amúgy-vagy teljes kiőrlésű pékáru.A másik,hogy kevés bennük a zöldség.Ebből is lehet bőven ennie nyersen vagy párolva,vagy cukormentes savanyúság formájában.Heti fél kilónál többet ne fogyjon.
2015. dec. 29. 21:25
9/12 *Glissade* válasza:
Nekem priviben azt írta a kérdező, hogy olyan helyen laknak, ahol a focin és a szertornán kívül nincs más sportolási lehetőség: így a lánya maximum szertornázhat!
2015. dec. 30. 14:34
10/12 *Glissade* válasza:
Lényegében a kérdés eldőlt... szertorna van, csak arra tudja beiratni őt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!