Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Jógával hormonális egyensúly?

Jógával hormonális egyensúly?

Figyelt kérdés
Arcbőröm sajnos eléggé pattanásos :/. Odafigyeltem az étrendemre, sok mindent kipróbáltam ellene, de semmi sem segített még úgy igazán. Mivel ebben a korban (16L) azt mondják, hogy a hormonok lehetnek az okai az egésznek. Szeretném az okát megszüntetni, kiegyensúlyozni a hormonháztartásom. Rendszeres jógázással ezt elérhetem? :) Volt valakinek hasonló problémája? Esetleg valami tanácsok? :) Igazából e egyensúly eléréséhez az összes gyakorlat alkalmas, nem? :)

2015. dec. 17. 23:21
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Jógával...persze...

Inkább keress egy bőrgyógyász-kozmetológust!

Jógával pattanást irtani...bexartam.

2015. dec. 18. 00:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Az is volt... de nem tűntek el, csak csillapította :/ Antibiotikumot meg nem szeretnék szedni.
2015. dec. 18. 09:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Mi segíthetne? Amiket említettél már rengetegszer jártam ott.. Kipróbáltam annyi minden kenőcsöt, arclemosot.. Diétát tartottam, de semmi... És ha megkerdezem mitől van ez? Az orvosok válasza: hormonzavar, nem megfelelő étkezés, stressz.... Jógára meg mit mondanak? Nyugtat, belső egyensúlyt lehet helyreállítani vele :33

Akkor miért ne segíthetne?? A pattanások fő okát kéne eltávolítani, nem pedig kezelni krémekkel.. ez nem segít nálam...

Valakik tapasztalatok?

2015. dec. 18. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Minden rendes 16 évesnek vannak pattanásai. Ez a korral jár. És igen, a hormonok az okai, de ez egy-két éven belül rendeződik magától. Ettől függetlenül előnyös dolog sportolni. Felpörgeti az anyagcserét, egészségesebb leszel. Nem feltétlen a jóga, szerintem azt ilyen fiatal korban unni fogod. Inkább valami dinamikusabb sport, bármi amihez kedved van. Lehetőleg szabadtéri.

Pattanások ellen legjobb kezelés a 2 hét tengerparti nyaralás. Napfény, sós levegő és mediterrán kaja rendbeteszi a szervezetedet. Egy időre.

2015. dec. 18. 11:20
 5/5 anonim ***** válasza:
A fenéket.A durva pattanásokat a tejszármazékok,durvább aknék esetében a glutén érzékenység okozza.Kezdésként vedd ki az összes tejszármazékot az étrendedből mint a tej,tejszín,tejföl,joghurtok.Egy hónap alatt kiürül a szervezetedből,két hónap múlva nem lesz rajtad egy pattanás sem.
2015. dec. 18. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!