Miért nem tudok kötelet mászni?
1/13 A kérdező kommentje:
Boccs karunk hosszától* :D
lehet magas a testzsírszázalékod és igen gyenge vagy,de lehet a technikától is,sok infót nem adtál magadról?
hány kiló vagy mondjuk?
2010. márc. 22. 16:54
3/13 A kérdező kommentje:
Nincs nagy testzsír százalékom! 166-168 cm vagyok és 53-55 kg! 4 évet úsztam meg thai-box,tennis szval mondhatni izmos vagyok.Igaz nem vagyok magammal elégedett.De most az a lényeg hogy nemértem miért nem bírom pont ezt???
4/13 A kérdező kommentje:
Hozzátenném gerincferdülésem van az számít e?Mert futásba pl hátráltat.Jah és lehet e kötelet mászni ferdüléssel?Hátha kikerülhetem az égést.De valójában nem az a célom hanem az hogy felmennyel teljesen függeszkedve!!!Mert ha 1 nálam gyengébb gyerek felbír menni érdekes módon akkor én miért nem? Hogyan lehetne erősíteni rá me gyakorolni?Az a baj hogy otthon csak 2 1kezes súlyzom van.Szval fekvőtámaszokat csinálok meg súlyzózok.Mászni meg húzózkodni sajnos nemtudok gyakorolni :Sfontos lenne!
5/13 anonim válasza:
Gyakorolni kell,ilyet mindig csináltunk mikor önvédelmi oktatáson vettem részt.
Először nekem sem ment csináld minél többször és ne akarj a kötél végéig eljutni.
Fokozatosan először a feléig és mikor már könnyen megy próbálj kissé tovább és mikor már megy megint egy fokozattal magasabbra.
A gyakorlathoz hozzá kell szoktatni az izmaidat főleg a kar,váll,mell,deltaizom izom együttes működése szükséges hozzá.
2010. márc. 22. 18:11
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi =)
De akkor ez mégse jelenti azt hogy gyenge vagyok igaz?Mert egyébként sose csináltam...
A gerincferdülés nem számít semmit. Nekem is el van mozdulva egy csigolyám, azaz majdnem egy gerincferdülésem van, de tökéletesen tudok kötelet mászni.
Ha amit írtál, hogy tényleg annyit sportolsz, sokkal több izomnak kellene rajtad lenni! Nincs olyan, hogy majdnem 170 centi vagy, és csak 55 kg...
2010. márc. 22. 18:40
8/13 A kérdező kommentje:
De nemvagyok 170! Meg magasságomhoz képest jó vagyok szerintem a 173-175 cm osztálytársaim is között is van 56-60 kg-os azt mindegyiknek megy.Szval lehet gyenge vagyok de nemhiszem mert másban meg nem vagyok az :O
Én sem tudtam sosem megcsinálni, pedig rendszeresen próbálkoztam, hiszen kosárlabda edzésen rendszeres gyakorlat volt, egyszerűen a láb nélküli mászáshoz gyenge voltam, lábbal meg nem tudtam magamat megtartani, csúsztam lefelé.
2010. márc. 23. 15:27
10/13 A kérdező kommentje:
Nah elkezdek már gyúrni hátha lessz valami eredmény.Nekem ez nagyon ciki nembírom el testsúlyomat mikor felmérésen 70 fekvőtámaszt csináltam kicsit kinevetnek majd he nemtudok felmászni kötélre :O:S
Kapcsolódó kérdések: