Hogy lehet a hátizmokat erősíteni?
Nagyon sokszor fáj a hátam, ha cipelem a táskám (pedig hátizsákom van, amit mindkét vállamra felteszek) és nagyon csomós is a hátam/nyakam. Főleg a rossz testtartás miatt és hogy folyamatosan ülnöm kell, asztal fölé görnyedni. Megpróbálok figyelni, hogy helyesen üljek, de a táskacipeléssel nem tudok mit kezdeni.
Szoktam 2 hetente masszőrhöz menni, aki nagyon jól kimaszírozza olyankor, egyébként nagyon szokott fájni a nyakam, lapockám. Szerintem a fejem is azért fáj sokszor, mert a csomók teljesen elnyomnak mindent.
Azt olvastam, hogy a hátizom erősítésével megszünne ez a hátfájás. De hogy lehet elkezdeni erősíteni a hátam?
Lány vagyok, de nem igazán értek az ilyesmihez. Sokra nem mennék a fekvőtámaszozással meg húzódkodással, mert a satyka karizmommal egyet sem tudok megcsinálni, de nem is igazán tudom, hogy a hátizmot mivel lehet fejleszteni
Menj el kórházba, ortopédiára.
Ott teljeskörüen kivizsgálnak, és ha az orvos ugy találja akkor elküld gyógytornára ( kb 20 alkalom )
Én is most kezdtem el a múlt héten kórházban gyógytornázni, és irtó jó érzés utána hogy megszünik az a kellemetlen feszülés a gerincemben..:)
Ha pedig magadtól szeretnéd erősiteni,akkor járj úszni,heti 2-3x 20-30 percet..:)
Az is nagyon sokat segit!
Vagy röplabdázz,kosárlabdázz
Nekem ezt ajánlották az orvosok.:)
19/L
ortopédia, utána masszőr helyett kipróbálhatnál egy manuálterapeutát.
Viszont csak olyan manuálterapeutához szabad menni, akinek megvan a doktorija, és ha lehet, akkor nem növény termesztésből, hanem valamilyen embergyógyászatból :)
a hát izmokat pedig önmagukban nem elég edzeni. a karod, melled, hasad, lábad, stb izmai is mind mind kihatással vannak a gerincedre, tehát, ha indokolt, akkor gyógytornász, vagy ha nem indokolt, akkor kondibérlet és egy személyi edző... ritka de ebből is a legjobb, ha gyógytornász, a személyi edző :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!