Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Most komolyan ez a nagy Wing...

Most komolyan ez a nagy Wing Tsun? HIHETETLEN

Figyelt kérdés

Most mondjátok meg mire hasonlít ennek a 2 négyhatalmú mesternek a mozgása?

Szerintem 2 óvodás lány verekszik így meg a macskák.

Úristen!

0.17 - 0.27 komolyan szakadtam a nevetéstől. Még a könnyem is kicsordult.

https://www.youtube.com/watch?v=34P-ti4_HIo

Ugyanaz másik helyszínen.

https://www.youtube.com/watch?v=NDoa8K-Spok

2015. nov. 8. 09:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Kérdezö!

Szerintem nem a chi sao gyakorlat a vicces.

Tudod mi lenne a vicces?

Ha odatolnád a képed Máday si-fu elé és a szemébe mondanád el amit írtál. De valószínû ehhez nem vagy elég tökös legény. Meg az is valószínû elég lenne ha csak rád nézne és sírva mennél édesanyád szoknyája alá.

2015. nov. 9. 08:13
 12/27 anonim ***** válasza:
54%
Máday eddig hányszor verekedett más stílusok képviselői (főleg bokszolók, thai bokszolók vagy birkózók) ellen?
2015. nov. 9. 09:23
 13/27 anonim ***** válasza:
27%

Ez egy tapadókezes gyakorlat, és valóban hülyeséget kérdeztél, mert ahogy az előttem lévő is már mondta, ez pont olyan, mintha felraknál egy bokszolót ugrókötelezni és azon röhögnél, hogy milyen küzdelem ez, aztán talán felrakhatnál még egy másikat, aki a boksz körtét sorozza és azon is röhögnél, hogy mi ez a macskaboksz. Ez egy reflexiós gyakorlat, ami akkor segít, ha tapadás jön létre a küzdelem során, ami valós harcban csak rövid ideig áll fent, akkor viszont egy WT-snek jól jön. Így nézve azért furcsa, mert csak és kizárólag a gyakorlás kedvéért huzamosan fenntartják a tapadást.

Itt ugyanazt láthatod, csak lassabban (Bruce Lee és James Coburn), azon meg nem tudom mi a röhejes, hogy Máday 10x olyan gyorsan csinálta ugyanezt?

https://www.youtube.com/watch?v=CPQYavFVIhM

2015. nov. 9. 11:12
 14/27 aikiboxer ***** válasza:
19%
Ha ez olyan mint az ugrálókötél a boxolóknak, akkor mi olyan mint a sparring a boxolóknak?
2015. nov. 9. 12:35
 15/27 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es valsszolo.

Nem felnek neki megmondani a szemebe. Miert kellene felni? Ki mondta, hogy verekedni akarok vele? A kali mpalas meg a cicabox amit wing tsunnak neveznek az a vicces,

Egyebkent boxolok es azert nem feplnek a nagy kalimpalo mesteredtopl. Egy boxolo barmikor megvedi magat egy ilyen valamitol. Be kell latni, hogy eleg nevetseges a mestered ezzel. Amit linkeltem videot azt miert nem nezted meg? Az a tard-fu teljesen olyan mint amit a Maday nagymester bemutat. A rugas, meg az a kislanyos valami is.

A hasonlosag tagadhatatlan.

2015. nov. 18. 16:58
 16/27 Csáky Oszkár válasza:
61%

A wing tsun elég komplex összetett rendszer. A tapadóskezek gyakorlat konkrét technikai elemekből áll, amiket külön külön is meg kell tanulni alkalmazni, itt pedig össze vannak fűzve egy folyamatos gyakorló drillé, ami készség szinten begyakoroltatja.

A ketrecharccal ellentétben a wing tsun-t nem arra dolgozták ki, hogy vkit kiüss, vagy feladásra kényszeríts fizető közönség előtt, hanem hogy megvédd magad egy olyan támadótól aki ezt akarja veled, ott, ahol senki nem látja (és a bíró sem tudja leszedni)

Sok Wing Tsun mester van, aki előtte mást gyakorolt, ismerek olyat, aki országos helyezett volt taek won do-ban, vagy bokszban városi bajnok, karate edzőként érmeseket nevelt ki, tizen évig bírkózott stb. Én például már 3 éve MMA-zom. Nem azért, mert a wt nem jó, csak mert érdekel az is, jó néha "rendesen" bunyózni.

Érdekes módon én sosem hátráltam meg semmilyen kihívás vagy kérdés elől, és még nem is találkoztam olyannal, aki kitudta volna "cselezni", vagy rá tudott volna világítani bármilyen hibára. Sokan vannak, akik ránéznek, és azt hiszik, hogy szar, de amint oda állnak vki elé, aki tudja is mit csinál, rögtön megvilágosodnak, hogy "jaa, értem! Érdekes..."

Sok ilyen majommal találkoztam már, például junior eb ezüstérmes lengyel birkózóval, aki szerint ez nem működik igazi harcban, mégsem tudott levinni, de a könyökütésbe simán belenézett, és simán kisöpörtem a lábát, vagy a kondiban az egyik roma csávó, aki bokszolgatni jár, meghallja a wing tsunt és egyből oda jön tesztelni "tényleg, wing tsunozol? Mit csinálsz, ha így támadok? és ha így..."

és pislog amikor koppan az orrán az öklöm, miközben ütni próbálja a kifliket, vagy lábon rúgom és felborul, amikor beledől a nagy horogba

Mondom, senki nem tudta még megmutatni, hogy vmi nem működik benne, pedig szeretném, ha lenne, mert az motiválna, arra sarkalna, hogy változtassak valamin, keményebben edzek stb.

Az még nem ütött szöget a fejedbe, hogy csak olyanok tesznek fel ilyen barom kérdéseket, csak azok pampognak, -hogy olyan mint egy a vereksző ovisok-, akik még sosem próbálták ki, sosem edzettek 5 hónapnál többet benne?

Akik csinálják, azok védik, még úgy is, hogy előtte más stílusban elértek vmit? Nem zavar?

Ha szar lenne, nem védenék ennyire a gyakorlói,a hanem ott hagynák tömegével

Akinek szar francia kocsija van, az nem magyarázza, hogy mennyire jó, csak vezeti, amíg nem vesz másikat

2016. jan. 1. 18:14
 17/27 anonim ***** válasza:
75%

"Junior eb ezüstérmes birkózónak kisöpörtem a lábát"

Én pedig poénból homlokon ütöttem shieltet a tek gálán, aki abszolút nehézsúlyú k1 bajnok. Ez azt jelenti, hogy a ju jitsu jobb mint a karate ? Nem. Ez azt jelenti hogy poénkodtunk.

Nem a wing tsunnal van, hanem a hazai oktatással, ami vetítés és pénzlehúzás.

2016. jan. 1. 18:27
 18/27 anonim válasza:
Nem értem ezt a Wing-Chun fikázást emberek, bezzeg ha valamelyik ilyen kis troll aki "tud" verekedni összekerülne egy komolyabb mesterrel, csak lesne, hogy mi van... mert ideje sem lenne megmoccanni. Nem a stílus a rossz, hanem az ember... rossz stílus nincs, legyen az karate, kung-fu, vagy mindegy...
2016. jan. 5. 07:56
 19/27 aikiboxer ***** válasza:
27%
Nem "rossz" stílusok vannak, hanem hatékonyabbak és kevésbé hatékonyak. Ugyanaz a harcos jóval messzebb jut el x év alatt boksszal, mint wing tsunnal. Mert letisztultabb a stílus, és hatékonyabb az edzédmódszertan.
2016. jan. 5. 08:02
 20/27 anonim ***** válasza:
36%

Így van.

A személyeskedést meg felejtsük már el, meg hogy kit hogy rakna össze egy wing tsun mester. Te sem tudod hogy ki ül a monitor mögött, meg én sem

Talasztalatom szerint egy mester fokozatú wing tsunnoló tudását 2 év birkó és box helyettesíteni tudja. ( megjegyzem ennyi idő alatt is el tudsz jutni wing tsunnal a mester fokozatig, ha rendszersen befizeted máday szemináriumaira a pénzt )

2016. jan. 5. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!