Szerintetek hol érdemesebb elkezdeni a Shaolin kung fut a Fővárosban? Két kiszemelt hely is van. Az egyik a Magyar Shaolin központ a másik A Fehér Tigris Shaolin Kung Fu egyesület.
az érdekelne pontosabban hogy hol van kifejlettebb és kidolgozottabb oktatás.
Olyanok véleményét várom akik értenek is hozzá.Kommentvadászok ne irjanak
Butaság. Katonaságnak oktatják a Wing Tsun-t, bizony, sőt nem régen jelölték ki honvédelmi miniszternek az egyik Wing Tsun mestert. Tehát de, nagyon is ott van a hadseregben, nem véletlenül. K1 meccseken igazi stílusok nincsenek is, továbbá ezt nekem nem magyarázod be, ne is haragudj, minekután körbeverem Boxoló és Thai Boxoló barátaim. Tehát én nem haragszom rád, mert nem értesz hozzá, de akkor ne nyilatkozz róla és azt, amit én mondok, azt fogadd el, mert én nem marketing dumát nyögök, mint látod. És arról nem is beszélve, hogy amúgy kezdő vagyok. Edzésen, ha egy haladóval vagyok, akkor hülyére tudna verni, mégis eredményes az én kezdő Wing Tsun tudásom is. Egyszer harcoltam Karatés barátommal, fél másodpercig tartott, mert repült egyből, egyszer harcoltam Taekwondoo ellen, az döntetlen lett, és Box és Thai Box ellen sokat harcoltam és harcolok, amikor tudok és én vagyok fölényben. Mint ugattam már oly sokszor, nem stílus függő. Oké, nem érted meg, mert életedben nem harcoltál, de én igen és tudom, itt mondom tényként, hogy emberfüggő!! Tudni kell használni. Az, hogy nehéz és teljesen más stílus a Wing Tsun az érthető, de miért? Azért, mert belharci technikái vannak, ezért furcsa a szemnek! De szétkap, mint állat, ha megindul és támadás közben is tökéletesen védi magát és pillanatok alatt ölni lehet vele. Más, mert belharcra készült.
Brutális stílus és ezt mindenki tudja, aki harcolt ellene. Aki csak látta messziről, az meg nem értem, hogy minek nyilatkozik.
Nem marketing dumát mondtam, a tapasztalatokat írtam le! Persze, én is pördültem ám párszor a horogtól, illetve könyököltek szájba, térdeltek is, mindent kaptam már ugyan úgy, ahogy ők is. Ezért mondom, hogy emberfüggő!! Elhiszem, hogy már idegesít, de EMBERFÜGGŐ!! Kell rutin és tapasztalat, harcolni kell élesben és keményen. A Wing Tsun ellen soha senki nem harcol tovább 10 másodpercnél, mert az rádront és vagy le tudod ütni, vagy pedig ő kap szét. Amit te neten látsz az vicc, show! Élőben, élesben, szabályok nélkül teljesen más MINDEN stílus! De az a tény, hogy a Wing Tsun ellen egy esélyed van, az elég ijesztő. Mert az rádront és akkor van esélyed leütni, ha ugye nem profi, de én például többnyire védem és már kap mindent az ellenfél. Van olyan, akiből soha nem lesz jó Wing Tsun-os, de ugyan úgy van olyan, akiből soha nem lesz jó Karatés. Én marha béna Karatés lennék, mert nem tudok rúgni. Most akkor a Karate kaksi, mert én nem tudok rúgni?
Az összes repülőgép végbél sár, mert azokkal sem tudok felszállni. Ugye milyen hülyén hangzik? Mekkora hülye a víz, mert a kacsa belefullad. Ezekkel a példákkal már talán megértesz!
Felőlem te is hihetsz, amit csak szeretnél, de a valóságon nem változtathatsz. Most jó ideges lettem, nem szeretem az értetlenkedést.
A másik meg, hogy szeress! A Wing Tsun múltja elég jó. Tehát az, hogy körülbelül 5-en tudták ezt a stílust és mégis túlélte a nagy Shaolin háborút az bárhogy is nézzük, gyönyörű teljesítmény. De, hogy ne az 1700-as évekbe menjünk vissza, elég csak 20-30 évet visszamenni és a jelenlegi legmagasabb fokozatú Wing Tsun mestert, Leung Tinget kitiltották a különböző Kung-fu viadalokról, mert levert mindenkit. Mielőtt beszólsz, ez nem marketing duma, Kínában vannak ilyenek, bizony. Csak nekik ez hagyomány, nem szórakoztatás. Nem véletlenül van benne Leung Ting a nagymesterek szövetségében, oda nem lehet csak úgy bekerülni, hogy jelentkezett, hogy "én is már 40 éve csinálom ezt", aztán mondták, hogy jólvan Ting mester, gyere csak! Nem....!
Marketing dumát nem nyomtam, hogy a fiatal Yim Wing Tsun leverte az egész falu mestereit és így tovább, mert igen, ez legenda. De, amit feljebb írtam, az nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!