Harmincas nő milyen önvédelmi sportot válasszon?
120kg egy klasszikussal válaszolnék: "Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet." (Móricz Zsigmond)
Neked is tudok olyan szitukat hozni, amelyekben esélyed sincs (5 norvég cserediák körbeáll fegyverrel); ez nem azt jelenti, hogy _semmit_ ne kellene az ilyen szitukra készülni.
Ez így igaz, de egy civil embernek általában mindig van lehetősége a konfrontációk elkerülésére. Ha meg oda kerül a sor, hogy bunyózni kell, akkor az általában azért van, mert olyan helyzetbe sodortad magad.
Más tészta, ha rendvédelmis vagy. De oda pont ezért van fizikai felmérés, valahogy nemnagyon láttam 60 kilós rohamrendőröket. nem véletlenül.
több mint a fél életemet végig Judoztam, tanultam itthon is, és mikor külföldön éltem, ott is... kb 5 évvel ezelőtt körbeállt 8 cigány, megfogtam a legnagyobbat eltörtem a kezét, itt még a többi arcán látva a rettenetet azt is hittem, hogy megúsztam...
aztán elvertek mint a huzat... :D kórházba kerülős szitu volt erőteljesen... az egy szem poitívuma az volt, hogy a rendőröknek miután tőlem felvették az adatokat, csak a függöny mások oldalára kellett menniük a cigóért akinek eltörtem a kezét...
Teljesen egyetértek abban, hogy mindent meg kell tenni az önvédelemért, de azzal nem értek egyet, hogy önvédelmi sportot kellene tanulni... főleg 30-évesen vagy a felett, ugyanis, ha én nem tudok jól judózni pedig kb 6 évesen kezdtem, de nincsenek reflexeim, akkor nem valószínű, hogy valaki, aki 30 évesen kezd egy küzdősportot, az hatalmas sikereket ér el az adott sportban... ha 30 évesen kezd el pl boxolni, szerintem már az is nagy siker, ha 2-3 év múlva eljut arra a szintre, hogy egy sparringon el tud hajolni egy szintén 3 éve edző 16 éves elől nem pedig belenéz a jobb egyenesébe.. persze vannak kivételek, akikről kiderül, hogy tehetségesek és ha időben kezdték volna, sokra vihették volna... de akkor is azt mondom, minden nőnek egy tazer kellene a táskájába meg heti minimum 10km-t le kéne futnia... a magassarkú helyett meg utcán lapos talpú cipő.
Esetleg valamilyen fegyverharcnak látnám értelmét, viperával pl, gázspray-ból meg rendes cs-gáz semmiképpen sem a gagyi paprikaspré... csak soha ne fújj cs-gázt széllel szemben, mert abban a pillanatban magatehetetlenné válsz :D ez is tapasztalat még fiatal koromból...
"Ez így igaz, de egy civil embernek általában mindig van lehetősége a konfrontációk elkerülésére."
hát igen mikor gyanútlanul sétálsz a buszmegálló felé este 9kor télen a napi megszokott útvonaladon, beáll eléd az utcasarkán 2 tagbaszakadt cigó, meg gyorsan hátulra is előterem a bokor mögül, meg a lépcsőházból még 5db és csak annyit mondanak, hogy na lehet kipakolni dagikám... akkor sok esély van nem konfrontálódni velük... és ez a mi környékünkön eléggé gyakori jelenet.
Nyugodtabb helyre költözés. Kösz. :D
Az egész iskola tele volt romákokkal, állandóan ment a verekedés, egy kifejezett gladiátorképző volt. Jó sport a boksz meg minden, de ha mákod van, akkor leütsz 2 majmot, aztán talán elfuthatsz. El kell menni futni meg valamit sportolni. Nőként ez még nehezebb lehet, én sprét javasolnék és futást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!