Miért fáj a hátam a futástól?
Kb 1 hete futok, és rettenetesen fáj a derekam. Oké, 20 kg túlsúllyal létezem sajnos, de megfelelő a cipőm, nem szoktam rohanni. Kérdezgettem más túlsúlyos embereket, nekik nincsenek ilyen panaszaik.
Mit rontok el?
A túlzott ülő életmódtól alulfejlett tartó izmaid lehetnek.. Tehát a derék, has és úgy enbloc ott a teljes kör (mi a test egyenesen tartásáért felelős) gyenge.
Ha feljebb fáj, a széles hátizom közepénél, akkor lehet gerincferdülés vagy rossz berögzült tartás, illetve szintén gyenge merevítő mély csigolya melletti és közi izmok.
Plusz, ha a felesleg inkább elől jelentősen inkább a hasi rakódott le, akkor még inkább érvényes amit írtam, hiszen folyamatosan ellen kell tartani és mikor ez a tömeg ott beleng minden egyes földet éréskor az kellemetlenül érinti az ellentartó derékizmokat.
Amúgy, nem szoktak túlsúllyal csak úgy futkorászni, mert nem egészséges. Egyszerűbb diéta+ bicikli, vagy konditeremben/ otthon ellipszis tréner, ami leveszi jócskán a terhelést a vázrendszerről. és járj lépcsővel ne liftezz. HEJ !
gyenge gerincmerevítő és törzs izomzat,bekeményedett vagy ellaposodott porckorongok.
gerinctorna és szobabicaj a kocogás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!