Aikido, muay thai vagy brazil jiu jitsu? Melyiket ajánljátok?
Figyelt kérdés
2010. márc. 11. 22:01
1/7 anonim válasza:
én thai boxra vagy bjj-re szavazok, egyik álló, a másik földharcban a legjobb. amelyik szimpi azt válaszd
2/7 anonim válasza:
Aikodot akkor ha inkább a lágyságra a művészetre vágysz és kevésbé érdekel maga a test test elleni harc és a tényleges önvédelem(mert szubjektív véleményem alapján nem alkalmas komolyabb önvédelemre)a Thaibox erősen megdolgoztatna fizikailag 1 jó edzővel és az utcán se kéne félve menned, továbbá szerintem minden felesleges energiádat levezetnéd.A brazil jitsu uan ez csak ott a földharcon van a hangsúly viszont ha azt vegyíted dobásokkal és vkit leviszel a földre ott esélytelen ha csak nem jártas ő is vmien harcművészetben:DHogy meik illik jobban az egyéniségedhez azt meg neked kell tudnod de elötte azért olvass el mind1ik harcművészetről mindent utána könnyebb a döntés!Sok sikert!
3/7 anonim válasza:
Mi az hogy az aikido az lágyság?! Én speciel aikidozok és thai boxolok is. És volt példa, hogy thai box edzésen pár gyereket 1-2 aikido fogással rendre raktam. A muay thai box az nagyon kemény, de nem önvédelem, hanem küzdősport, arra nagyon jó, hogy mást agyon verjél, de ha magadat kell megvédeni arra a muay thai nem a leghatásosabb. Az aikido az önvédelem, nem küzdősport, nincs benne konkrét támadás, hanem védekezés és ellentámadás egyszerre, az ellenfél mozgási energiáját leköveted és maga ellen fordítod, a te hasznodra és az ő kárára. Ja és az aikido nem csak dobástechnikák sokasága, hanem feszítés, kulcsolás, ütés, fojtás...stb. Sok minden van benne, valamint fegyveres támadás ellen is jó (persze nem pisztoly ellen, de a pillangókéses cigány csávónak lazán kicsavarod a kezéből a kést.),sokat gyakorolunk be éles szitukat pl.: késsel vagy viprával megtámadnak akkor mi a teendő pusztakézzel. Az én aikido mesterem a honvédségben is oktat aikidot az ejtőernyős deszantosoknak, ugyanis kiképzőtiszt. Én ezért csinálom a muay thai-t és az aikidot egyszerre mert a kettő kombinációja nagyon hatásos. A brazil jiu-jitsu pedig egy nagy divat fos, csak sima földharc, ami MMA körülmények között elmegy, de utcára nem való. Gondoljunk bele, mész haza a bevásárlásból, kezedben a szatyor (benne a kenyér, parizer, 10 db tojás...stb.), esik eső fúj a szél, kabát esernyő..stb. Jön szembe a kisebbségi csávó (mondjuk 2, vagy csak egy de késsel!), akkor kíváncsi leszek, hogy ki az a f@sz aki a betonon, a kutyasz@rban, pocsolyában, neki áll földharcolni, levinni földre a lábaival betekerni a kezét majd a karját megfeszíti (az oké, hogy az edzőteremben tatamin összejön, de az csak "labor" körülmény), ha meg ketten vannak, addig a másik a fejedet rúgja szét, míg te az egyikkel bajlódsz ott a földön hemperegve. Ilyenkor a legjobb, ha csak földhöz vágod vagy bevered a képét vagy szétrúgod. A brazil jiu-jitsu az csak egy küzdősport nem önvédelem, utcára nem jó. Nagyon divat lett, nagyobb a füstje mint a lángja. Az aikidót azt katonáknak, rendőröknek is oktatják, a muay thai az pedig egy brutálisan használható verekedés, amivel darálni lehet az ellenfelet. Szerintem aikidózz és thai boxolj is, a BJJ-t azt felejtsd el.
4/7 A kérdező kommentje:
Szia!
Köszi a válaszodat. Megy a plusz.:) Azt meg tudod mondani, hogy hol aikidózol?
2010. máj. 27. 13:14
5/7 anonim válasza:
Én Thai Boxolok és szerintem ugyanúgy jó önvédelemre mint az Aikido, szerintem mind3 küzdősport jó, olyan nem létezik hogy legjobb küzdősport. Válaszd azt amelyik neked a legszimpatikusabb, nekem a Thai Box tetszett meg, csak ajánlani tudom.
7/7 anonim válasza:
Szerintem a Ju Jitsu (mármint nem a brazil, hanem a tradicionális japán) mert az is van ugyanolyan jó mint az Aikido, csak mondjuk sokkal harcorientáltabb, szóval szerintem alkalmasabb az önvédelemre, főleg hogy az Aikido is a Ju Jitsu-ban gyökerezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!