Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha nem lihegünk sport közben...

Ha nem lihegünk sport közben akkor még a "zsírégető" pulzustartományban vagyunk?

Figyelt kérdés
Valamint futástól is lehet izmosodni? Gondolom lehet, de csak lábra? Vagy hasra is esetleg vagy hova még?
2010. márc. 9. 15:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Én ugy szoktam csinálni,hogyha pl dombon megyek fölfelé,és elkezdek vergődni (lihegek,kiugrik a szivem,akkor sétálok pár mtert temposan amig helyreáll,ez nálam pl egyre kevesebb sétát jelent,ahogy edződöm).

Lábam láthatóan izmosabb lett,de mindenhonnan fogytam (hájból:D) ,és szerintem más testrészeket is erősit,nekem az oldalamban is szökött izomláz lenni,és a fenekemben.

2010. márc. 9. 15:19
 2/5 A kérdező kommentje:
És változtattál valamit az étrendeden? Én eléggé egészségesen táplálkozom, max néha becsúszik egy két szelet süti ha születésnap van vagy karácsony ilyesmi, de egyébként meg jól eszek és sokat is mozgok, viszont ez most érdekel mert tavasszal szeretnék pucolni magamról.
2010. márc. 9. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a lihegés és a pulzus között nincsen pontosan egyenesen arányos összefüggés. Én például mikor pulzust mértem, azt tapasztaltam, hogy ha a lejtőt nagyon megtolom, akkor sem megy túl magasra a pulzusom, lihegni viszont lihegek úgy mint máshol magas pulzuson. Ezen kívül a lihegés függ a légzéstechnikától és a hozzászokástól is, profik még igen magas pulzustartományban sem lihegnek túlzottan.
2010. márc. 9. 18:25
 4/5 anonim ***** válasza:
igen, nagyjából így van
2010. márc. 9. 20:09
 5/5 anonim válasza:

A hasizom nem könnyen fejleszthető, és nem is látványosan fejlődik. A legtöbb ember akinek látszik, egyszerűen ledolgozta a körülötte lévő zsirt. Tehát azzal, hogy futsz, és zsirt égetsz, egyre közelebb kerülsz a kockahashoz. Érdekesség, hogy a köztudattal ellentétben a hasizom gyakorlatok kevésbé égetik a has körüli zsirt, mint a futás, mivel a hasizom egy kis izomcsoport.

Ami a lihegést illeti, ha már hozzá vagy szokva a mozgáshoz, sporthoz, a tüdőd-szived megszokja és nem lihegsz annyira. Ha még nem szoktál hozzá a sporthoz, kezdő vagy, és úgy nem lihegsz, (tapasztalatból mondom) az semmit sem ér.

A csatát akkor veszted el, amikor elégedett vagy magaddal :).

2010. márc. 23. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!