Mindig hányingerem van a futásná, pedig 2-3 órával előtte már nem nagyon szoktam enni! Mit tanácsolnátok mi segíthet?
Ha megyek általában este megyek futni kb 8 körül és mindig 6 körül szoktam vacsizni. Szóval a két óra meg van...
Akkor mi a baj?
Attól függ, hogy mitől van hányingered.
Nekem ha normális étkezést eszem előtte 2 órával, akkor ugyanez a gondom, más meg simán megvacsorázik 1 órával előtte. Én azt szoktam, hogy 3-4 órával előtte eszem, és közvetlenül futás előtt csak valami apróságot (pl egy müzli szelet), hogy valami legyen a gyomromban azért.
A másik oka az lehet, ha nagyon kifutod magad, ilyenkor inkább utólag vagy a vége felé van hányingered.
Ha csak ebben a nagy hőségben jön elő, és sok vizet szol, akkor a nátrium szinted csökken nagyon le, szintén okozhat hányingert/hányást, iso ital, só tabletta, vagy akár sima könyhasó is megfelelő (a futók nem véletlenül gyűjtik a 2g-os mekis konyhasót, kiváló só pótlás;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!