Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melegítőszettek készülnek...

Melegítőszettek készülnek pamutból, poliészterből, és DRI-FIT anyagokból. Melyik mire való?

Figyelt kérdés

2015. júl. 13. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:

pamut általában arra jó, hogy melegen tartson egy téli délután :) vagy, hogy a barátnődre add, mikor fázik...

a poliészter és stb műszálas dolgok pedig akkor jók, ha olyat sportolsz, hogy izzadsz... a pamut beszívja az izzadtságot, ezért ottmarad rajtad, áthűlsz, kellemetlenül érzed magad, be büdösödsz, esetleg gombásodsz, lebetegedsz stb stb...

a műszálas nem tartja magában a nedvességet, cserébe a legtöbb esetben jóval hidegebb viselet, de legalább át tud folyni rajta az izzadtság és el tud párologni, gyorsabban szárad...

A dri-fit meg stb hasonló hangzatos anyagok, pedig elméletileg direkt elvezetik az izzadtságot és az marha jó...

2015. júl. 13. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Én eddig cottonban futottam. Meg is gyűlt vele a bajom szeles hideg téli napokon. Rettentően kellemetlen volt benne futni. :-D

Itt az ideje egy normál futóruházatnak,és cipőnek. Olvasok is. Ment a zöld kéz! :-)

2015. júl. 13. 18:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Egyébként kimondottan edzéshez,futáshoz keresek ruhákat. Átmenetileg melegen tartó cuccokat,amik melegen tartanak,ha épp nem szaladgálok,és persze elvezetik az izzadtságot ha mégis.
2015. júl. 13. 18:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Amit még érdemes megfontolnod, az a gyapjú. Drágább, mint a műszálas dry-fit, de jó, nedvesen is szigetel. Egy barátomnak van egy nagyon vékony gyapjú aláöltözete, télen arra még ráveszi a széldzsekit és így biciklizik be a munkahelyre a -10 fokban.

2015. júl. 13. 19:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi szépen,hogy felhívtad rá a figyelmem. :-)

Van is egy belőle itt a szekrényemben. Egész jól melegít. Izzadni nem próbáltam benne. Normál öltözékként használom.

Zöldike oda is.

2015. júl. 13. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
ugyan az mint a pamut, edzeni benne hülyeség, kényelmetlen, kicsíp az izzadtság, gombásodás, bűz, stb stb
2015. júl. 13. 21:34
 7/7 A kérdező kommentje:

Ja ja. Nem is gondoltam,hogy használni fogom rá.

Úgy értettem kint használom majd továbbra is átlag ruhaként pont azért,mert úgy gondoltam,ahogy írod.

2015. júl. 17. 19:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!