Melegítőszettek készülnek pamutból, poliészterből, és DRI-FIT anyagokból. Melyik mire való?
pamut általában arra jó, hogy melegen tartson egy téli délután :) vagy, hogy a barátnődre add, mikor fázik...
a poliészter és stb műszálas dolgok pedig akkor jók, ha olyat sportolsz, hogy izzadsz... a pamut beszívja az izzadtságot, ezért ottmarad rajtad, áthűlsz, kellemetlenül érzed magad, be büdösödsz, esetleg gombásodsz, lebetegedsz stb stb...
a műszálas nem tartja magában a nedvességet, cserébe a legtöbb esetben jóval hidegebb viselet, de legalább át tud folyni rajta az izzadtság és el tud párologni, gyorsabban szárad...
A dri-fit meg stb hasonló hangzatos anyagok, pedig elméletileg direkt elvezetik az izzadtságot és az marha jó...
Köszi szépen! Én eddig cottonban futottam. Meg is gyűlt vele a bajom szeles hideg téli napokon. Rettentően kellemetlen volt benne futni. :-D
Itt az ideje egy normál futóruházatnak,és cipőnek. Olvasok is. Ment a zöld kéz! :-)
Szia!
Amit még érdemes megfontolnod, az a gyapjú. Drágább, mint a műszálas dry-fit, de jó, nedvesen is szigetel. Egy barátomnak van egy nagyon vékony gyapjú aláöltözete, télen arra még ráveszi a széldzsekit és így biciklizik be a munkahelyre a -10 fokban.
Szia! Köszi szépen,hogy felhívtad rá a figyelmem. :-)
Van is egy belőle itt a szekrényemben. Egész jól melegít. Izzadni nem próbáltam benne. Normál öltözékként használom.
Zöldike oda is.
Ja ja. Nem is gondoltam,hogy használni fogom rá.
Úgy értettem kint használom majd továbbra is átlag ruhaként pont azért,mert úgy gondoltam,ahogy írod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!