Melyik sport lenne a legoptimálisabb számomra? (bővebben lent)
23 éves, 170 cm magas, 80 kg-os lány vagyok. Soha nem szerettem sportolni (emiatt az állóképességem is a nullával egyenlő), de most már muszáj mozognom, mert nagyon meghíztam. Nemrég életmódot váltottam (elhagytam a cukrot és a lisztet, és sok sovány húst, gyümölcsöt és zöldséget eszem, illetve megiszom napi minimum 3 liter vizet,), emellett pedig sportolni is szeretnék valamit, de nem tudom, mi lenne a legjobb választás. Egyrészt a nagy túlsúlyom miatt nem futhatok, mert túlzottan megterhelné a testem, amivel már amúgy is problémáim vannak: folyamatosan ropog a nyakam, gerincem, vállam, könyököm, csípőm, térdem, lábfejem.
Most olyan sportot szeretnék, amivel megerősödhetnek az izmaim és az izületeim, hogy megszűnjön végre az állandó ropogás, illetve kicsit javíthatok az állóképességemen (tehát nem az alakformálás a fő célom, azzal majd 15-20 kilóval könnyebben szeretnék foglalkozni).
Ezek alapján szerintetek milyen sportot kellene választanom?
ha ropognak az ízületeid, az attól van, hogy lazák az ízületeid, ez pedig genetikus, soha semmitől nem fog elmúlni, de bajod sem lesz belőle semmi.. ellenben ha hagyod, hogy sok hülye bemagyarázza neked, hogy ez mennyire káros, akkor lesz egy jó kifogásod arra, hogy miért ne mozdulj meg...
Sportot meg olyat kellene választanod, amihez neked van kedved.
Nincs olyan, hogy "legoptimálisabb". Csak olyan, hogy "optimális". Ha valami optimális, akkor optimális, nincs még optimálisabb -- emiatt legoptimálisabb sem létezik.
Ahogyan 120kg mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!