Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik sport lenne a legoptimá...

Melyik sport lenne a legoptimálisabb számomra? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

23 éves, 170 cm magas, 80 kg-os lány vagyok. Soha nem szerettem sportolni (emiatt az állóképességem is a nullával egyenlő), de most már muszáj mozognom, mert nagyon meghíztam. Nemrég életmódot váltottam (elhagytam a cukrot és a lisztet, és sok sovány húst, gyümölcsöt és zöldséget eszem, illetve megiszom napi minimum 3 liter vizet,), emellett pedig sportolni is szeretnék valamit, de nem tudom, mi lenne a legjobb választás. Egyrészt a nagy túlsúlyom miatt nem futhatok, mert túlzottan megterhelné a testem, amivel már amúgy is problémáim vannak: folyamatosan ropog a nyakam, gerincem, vállam, könyököm, csípőm, térdem, lábfejem.

Most olyan sportot szeretnék, amivel megerősödhetnek az izmaim és az izületeim, hogy megszűnjön végre az állandó ropogás, illetve kicsit javíthatok az állóképességemen (tehát nem az alakformálás a fő célom, azzal majd 15-20 kilóval könnyebben szeretnék foglalkozni).

Ezek alapján szerintetek milyen sportot kellene választanom?

2015. jún. 16. 19:35
 1/6 anonim ***** válasza:

ha ropognak az ízületeid, az attól van, hogy lazák az ízületeid, ez pedig genetikus, soha semmitől nem fog elmúlni, de bajod sem lesz belőle semmi.. ellenben ha hagyod, hogy sok hülye bemagyarázza neked, hogy ez mennyire káros, akkor lesz egy jó kifogásod arra, hogy miért ne mozdulj meg...

Sportot meg olyat kellene választanod, amihez neked van kedved.

2015. jún. 16. 19:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Az étkezés átalakítása a lehető legjobb kezdet. :D Végre valaki belátja, hogy szinte ez az alapja mindennek. Az ízületeidre egyértelműen kéne szedni valami kiegészítőt én is nem rég vettem (bár én kb. 190 cm 65kg f, de a súlyos edzések miatt kell) szóval menj be egy bioboltba vagy hasonlóba és kifejezetten ízületek erősítésére kérj kiegészítőt (glükozamin, kondroitin és msn az összetevője, ezeket szokták ajánlani). Az edzést tekintve szerintem a biciklizés lehetne a megfelelő az Ízületeid védelme miatt. Bár szerintem kizárólag füvön való kocogás még beleférhet neked, mert a biciklizés magában nem a legjobb módszer. 22/f. :D
2015. jún. 16. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:
na látod, máris jött egy okoska, valószínűleg soha semmije nem ropogott, de máris tudja fejből, hogy gyengék az ízületeid...
2015. jún. 16. 20:08
 4/6 aikiboxer ***** válasza:

Nincs olyan, hogy "legoptimálisabb". Csak olyan, hogy "optimális". Ha valami optimális, akkor optimális, nincs még optimálisabb -- emiatt legoptimálisabb sem létezik.

Ahogyan 120kg mondja.

2015. jún. 16. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:
120kg gondolom akkor te nem tartod fontosnak az ízületek, csontok védelmét, igaz? Attól, mert ropog, akkor már le kell szarni mert biztos a genetikai miatt olyan, amilyen és már nem is kell megerősíteni, foglalkozni vele? Tipikus taj paraszt ember lehetsz. :D Prevenció ismerős? :D Nem? Olvass utána okoska.
2015. jún. 16. 23:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem árthat ízületvédőt szedni, de szerintem biciklizés vagy gyaloglás mellé felesleges. Inkább az élsportban nyer értelmet a használata.
2015. jún. 17. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!