Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A sport miért ekkora hatalmas...

A sport miért ekkora hatalmas nagy üzlet?

Figyelt kérdés
Szerintem gyomorforgató, ahogy a legtöbb ember hozzááll a sporthoz. Pl.: aki gyúr kilószám eszi a proteineket, meg vesz 10 ezrekért szálkásítót, kokszot, meg mindent. Aki fut az 40 ezres futócipőket vesz, amit lehetőleg minél gyorsabban le kell cserélni (itt megjegyzem, hogy jó futótechnikával akár mezítláb is lehet futni). Aki bringázik, annak minimum 200 ezres bringa kell, aztán az év legnagyobb részében a garázsban van. Meg ugye sz étrend sem mindegy, lehetőleg édesítőszeres ételeket egyél, nehogy fölöslegesen szénhidrátot vigyél be a szervezetedbe. Sorolhatnám a sportokat, de valahogy mindenhol az a végeredmény, hogy ha minél többet költesz annál jobb leszel (ok, ez részben igaz is). Valahogy azt tapasztalom, meg az itteni kérdésekből úgy látom, hogy egyre többen csak a pénzt ölik a sportba, nem a jó közérzetért, az egészségért sportolnak, és a média meg mégjobban tesz hogy ez igy is maradjon.
2010. febr. 28. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

ezt az átlag sose fogja megérteni...kb olyan mintha a dohányosokat kérdeznéd "miért szívod azt a szart"

egy bizonyos szinten az ember már úgy van vele, ha megteheti akkor miért ne tenné meg...mindenki másban látja meg az ami jó neki... valaki a piára cseszi el a pénzét, valaki cigire, valaki játékgépre, van aki jobb kocsira...

2010. febr. 28. 18:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ember szeret költekezni, szereti a drága dolgokat, amik majd reményeik szerint jobbát teszik az életüket. De ez nem csak a sportra igaz, gondolom tudod:)
2010. febr. 28. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a kérdező dohogásával, de azt hiszem, eléggé egyedül vagyunk ezzel a felfogással. Látod, az előző válaszolók is megértéssel viszonyulnak ehhez, ami persze nem baj.

Én viszont nem értem meg annyira, és ahogy valaki írta is, ez a hülye költekezés egyáltalán nem sportspecifikus. Én most ráadásul olyan környezetben vagyok, ahol viszonylag tehetős emberek vannak, és elhűlve nézem, hogy micsoda szükségtelen, agyament dolgokra adnak ki az emberek, és különösen a nők elképesztő pénzeket. Nekem jobban csípi a szememet az élelmiszeripar, mert annak a termékei még ártalmasak is. A legelképesztőbb készkajákat, löttyöket stb. hozzák ki tele cukorral, sóval, vegyszerrel és transzzsírral. Ezzel szemben én eszek egy kis brokkolit, kelbimbót, babot, lencsét, natúr joghurtot, egy kis húst is néha. Töredékébe kerül pl. ha én csinálom a padlizsánkrémet, meg mindent, mintha készen venném meg, és nincs tele ártalmas anyagokkal.

Szerintem azért fogyasztanak ilyen betegesen az emberek, mert tönkreteszik őket a munkahelyen. Ma már szinte sehol nincs 8 órás munkaidő, 10-12 óra a trendi. És a munka régen kreatív tevékenység volt, az ember létrehozott valamit, ilyen értelemben a munka létszükséglet. Ma pedig az embereket a munkahelyükön az emberi lényegüktől fosztják meg, amikor utasítások alapján monoton résztevékenységeket végeztetnek velük. A lényeg a személyiség, a kreativitás teljes kiiktatása. Ettől és mástól ideges, frusztrált mindenki, és ezt egyelőre a fogyasztással vezetik le. A fogyasztás ideológiáját, kultuszát pedig a reklámok sikeresen megteremtették. Minden reklám üzenete ugyanaz: Te nem vagy ember, de ha ezt a rucit, kencét, löttyöt, autót stb. veszed, akkor ettől ember lehetsz. Megoldódnak a problémáid, tán még meg se fogsz halni. És az emberek zöme belemegy ebbe az ördögi körbe. Ugyanez a képlet Amerikában és gazdag országokban éppúgy, mint Magyarországon, de nálunk ez az egész még bizarabb a nyomorúságunk miatt. És szerintem ez az egész majd egyszer csak össze fog omlani, de ez már egy másik kérdés lehetne.

2010. febr. 28. 20:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek nagyjából, csak a példák közül nem mindegyikkel.

Van az a típusú ember, aki hirtelen fellelkesül egy-egy sport iránt, és akkor első lépésként kiad egy csomó pénzt, mert megveszi mindenből a legjobbat, míg akik rendszeresen űzik az adott sportot, azokra ez sokkal kevésbé jellemző. De persze ez a mentalitás legalább annyira jelen van más területeken is.

De persze van itt 2 példa amivel nagyon nem tudok egyet érteni. Futni ugyan lehet mezítláb is, de mondjuk még városban sem ajánlott, terepen meg különösen nem, én tájfutok és ha még arra is figyelnem kéne mibe lépek, hát nagyon megszívnám. De futásra azért akciósan mindig kapok 10 ezer alatt jó futócipőt, tájfutásra már 15 ezret ki kell adni érte, és átlag évente cserélni kell.

Ami a kerékpárt illeti, ha hobbiból kerékpározik valaki, akkor 50 ezerért is nagyon jó bicajt lehet kapni, a 10-20 ezres tesco bicajokkal viszont az a gáz, én tudom mert nekem volt, hogy még ha ritkán is használom, pont a legrosszabbkor szokott valami tönkremenni rajta, és hosszútávon a javítások miatt anyagilag is rosszabbul jövök ki, mint egy kicsivel drágábbal. Ellenben aki versenysportként űzi, annak jóval mélyebbre kell nyúlnia a zsebébe. Egy országúti versenykerékpárt még 200 ezerért sem lehet megkapni, egy átlagos hegyikerékpár versenyre pedig 300-400 ezer. Nyilván nem azért ennyi, mert ennyiszer többet tud, hanem mert egyrészt erre nincs tömegigény mint az olcsóbb kerékpárokra, viszont egy versenyző nem teheti meg hogy akár csak 1-2%-os versenyhátrányba kerüljön.

Ami pedig a gyúrást illeti, na az divat és kortünet, én örülök, hogy semmi sem kényszerít, hogy beálljak ebbe a sorba. Persze csak az öncélú gyúrásról beszélek, sok-sok sport igényel kondizást, azok valódi sportemberek, a testépítők nem.

2010. febr. 28. 21:14
 5/8 anonim ***** válasza:
előzővel egyetértek, a kondi nem sport! A testépítés ugyan sok kitartást igényel, de egy látványos férfitest nem úgy néz ki ahogy egy body builderé, egyszerűen másra kéne gyúrni. A sok 170 centis izomgolyó hiába növesz akkora kart mint a lába, nem fog jól kinézni. Vízilabdások, evezősok, kézisek, na az ő testül lehet etalon.
2010. márc. 1. 22:37
 6/8 anonim ***** válasza:
egyáltalán tudod mi az a koksz?
2010. márc. 28. 15:11
 7/8 anonim válasza:

na ez jó nagy baromság:)

1, mezítláb nem lehet futni mert tönkremennek az izületeid és a térded is, meg talán a gerinced is!

2, azért cserélik a cipőjüket mert tönkremegy

3, azért vesznek drága bringát, mert mondjuk versenyszerűen bringáznak és a drágább bringa gyorsabban megy, több fokozat van rajta, és tovább bírja!

a proteinekkel kokszokkal én sem értek egyet, az tök fölösleges viszont az fontos hogy az ember rendszeresen és okosan sportoljon. és aki okosan sportol, az inkább megveszi a 20.000-es sportcipőt minthogy tönkremenjen a lába. egyébként ez olyan dolog hogy valaki sportra költ sokat, valaki ruhákra, valaki kocsira, valaki a ház felújítására, és ez még mindig jobb mint ha plasztikai sebészhez mennél leszivatni a zsírt

2010. márc. 29. 15:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Én mezítláb szoktam futni (persze csak jó időben) , nem betonon, füvön, és semmi baja az izületeimnek...
2010. márc. 29. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!