A problémám az lenne,hogy futás közben most hogy ilyen hideg van a téli hideg levegőtől megfájdul a tüdőm és így nem tudok rendesen futni.Pedig az orromon veszem a levegőt és még így is.Ti hogy oldjátok meg,vagy nincs valami tippetek ez ellen?Már nagyon hiányzik a futás.
A válaszokat előre is köszönöm!
2010. febr. 28. 15:06
1/5 anonim válasza:
Már annyira nincs hideg, de szerintem az a baj, hogy hirtelen a melegből kimész a hidegbe és nekiállsz futni. Egy picit futás előtt ácsorogj kint és vegyél mély levegőket.
Én nem futni járok, hanem lovagolni, de a hideg levegő beszippantása itt is ugyanolyan kellemetlen. Én az elején egy sálat tettem az orrom elé, amikor pedig már rendesen bemenelegedtem, akkor le vettem az arcom elől. Most viszont már tényleg vége a hidegeknek.
2010. febr. 28. 19:10
4/5 anonim válasza:
Hát először is már régen nincs téli hideg.
Másodszor, én nem is értem ezt az egész légzésmizériát. Futok, ahogy futok, lélegzek, ahogy lélegzek, és még soha semmi bajom nem volt ettől télen se. Itt nálad valami más probléma van, nem a hideg. Lehet, hogy csak pszichésen beképzeled magadnak, hogy a hideg olyan félelmetes és ártalmas, aztán már könnyű hozzá produkálni is a tüneteket. De egy tudományos cikkben is olvastam, hogy a tüdő -15 fokig gond nélkül fel tudja melegíteni a hideg levegőt, ez nem akadálya a futásnak.
2010. febr. 28. 20:34
5/5 anonim válasza:
Nekem is volt néha kellemetlen, de egyáltalán nem árt, nem szoktam tőle megfázni, egy idő után meg megszoktam. Volt hogy -18-ban is futottam. Ja és ilyenkor is szájon veszem a levegőt, hülyeség orron, szinte semmit nem számít, az hogy átmegy az orrodon. Sőt, szerintem kimondottan hiba orron venned a levegőt, ugyanis megerőltetőbb, volt olyan utánpótlás kórú ismerősöm aki hatalmasat javított minden távon, mikor elmagyarázták neki, hogy mindig szájon kell venni a levegőt, sosem orron.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!