Diétás étrend, fehérjeforrás vegetáriánusan?
csak húst nem eszel vagy semmilyen állati eredetű terméket? A tofu kismennyiségben jó, nagyobban már kerülendő ( csak egy aktuális cikk: [link] )
jó fehérje források még a zsírszegény túrók, cottage cheese, sima sajt(zsírral vigyázni), gomba, hüvelyesek.
Nyilván a fentiekből dúsabban, hogy meglegyen a napi fehérje, de legcélszerűbb pont az ilyen esetkre bevásárolni tejsavó fehéréjből. Ez nem állati eredetű, jó minőségű fehérje, mivel húsra nem költesz, ami egy diétás étrend alapja és legköltségesebb rész, arányaiban neked több marad különböző fehérjékre. Így ez teljesen járható út.
köszi a választ!
váh, de durva ez a kép. :o
ha jól veszem ki a cikkből, sok folyadékkal ez elkerülhető a tofus vesekő.
más állati eredetű termékeket eszem, tojást, tejet, sajtot, túrót. akkor majd ezeket váltogatom. bár mostanában elkezdtem gyanakodni a laktózérzékenységre is, a vizsgálat még folyamatban van. persze laktózmentes tehén tejet akkor is fogyaszthatok majd.
a fehérje porok, turmixok egyébként mennyire egészségesek?
és ugye a fehérje (és pesze a mozgás) a legfontosabb ahhoz, hogy ne lötyisre fogyjak vissza, hanem feszesebbre?
A tej nem fehérjeforrás! És ha fogyni akarsz, szerintem sajtot se egyél.
Én nem hiszek abban, hogy szerencsés "egészséges" meg "egészségtelen" kategóriákba tuszkolni az élelmiszereket. A proteinporok rendszerint tartalmaznak adalékanyagokat, tehát viszonylag alacsonyan érdemes tartani a bevitelüket (nem véletlenül táplálékKIEGÉSZÍTŐ a neve). Van natúr tejsavó fehérje is, de gondolom szempont, hogy finom legyen, vegyél ízesítettet, semmi bajod nem lesz tőle.
Viszont a legutolsó kérdésed miatt, azt javaslom olvasd el a Sárga Kapszulát! Ott húsra vannak alapozva az étrendek, de a mechanizmus megértéséhez, kiindulási alapnak jó lesz.
köszi a tippeket!
jahh, nem nagyon vágom ezeket a dolgokat, főleg, hogy mindenhol mást írnak...
letöltöm a könyvet, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!