Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ki számít harcművésznek?

Ki számít harcművésznek?

Figyelt kérdés
Mi alapján mondjuk valakire, hogy harcművész? Ha sok éve tanulja a stílusát? Ha megszerzi a fekete övét? Jó eredményeket ér el versenyeken? Ha hivatás szerűen ezzel foglalkozik? Kire mondhatjuk azt, hogy ő harcművész?

2015. máj. 29. 22:13
 1/5 anonim ***** válasza:
hát számomra nem az aki lemegy heti 2x edzeni hanem aki életvitel szerűen foglalkozik harcművészetekkel/küzdősportokkal azaz egészségesen étkezik, tökéletes állapotban van erő, állóképesség szempontjából, mentálisan
2015. máj. 29. 23:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Aki önmegvalósítás szinten a lényéből fakadóan űzi már a bunyót,gyilkolást.Tehát egy delta force kommandós,vagy egy specnaz kommandós már nevezhető harcművésznek.Ugyanúgy ahogy a táncosok közt a balett a non plus ultra,úgy a profi gyilkos kategóriát akár puszta kézzel,akár fegyverrel a felsoroltak képviselik.
2015. máj. 29. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:

érdekes, hogy ketten is "külsőségeket" említettetek...

...szerintem a fentiek vagy sportolók, vagy katonák... egyik sem harcművész (ami nem zárja ki, h ne lennének olyan katonák, akiknek a szívében ne harcművész szív dobogna).

...a harcművészet és általában a művészetek egy bizonyos dolog mélyebb szintjét jelenti... túl az általános praktikumon... amit ti fent említettetek...

...ebbe viszont rengeteg dolog beletartozik... kultúra, műveltség, empátia, önismeret, önfegyelem, lojalitás, akaraterő, fegyelem, cselekvő törekvés az építésre, képes motiválni és támogatni másokat...

...ajánlott olvasmány pl a Hagakure... :)

...szóval összességében inkább jelenthet jellemes hozzáállást a világhoz, szellemi pallérozottságot és "szakrális" jellegű vallásosnak tűnő hitet, mint sem puritán harci kapacitást... szerintem. :$

...de kíváncsi leszek még a további nézőpontokra is. :)

2015. máj. 30. 09:07
 4/5 aikiboxer ***** válasza:
Aki hivatásszerűen ezzel foglalkozik. Ahogyan "teniszezőnek" is az számít, aki ebből él; és nem az, aki munka mellett lemegy havi 2x teniszezni. Úszónak is az számít, aki ebből él, és nem az, aki amúgy jár úszni stb.
2015. máj. 30. 10:45
 5/5 A kérdező kommentje:

Aikiboxer:

Akkor ezek szerint harcművész csak versenyszerűen sportolva vagy az adott stílust oktatva lehet valaki?

De mi van ha valaki olyan stílust tanul amiben nincsenek versenyek, az oktatáshoz pedig nincs tehetsége vagy kedve? Ha ezek mellett minden nap gyakorol akkor ne lenne harcművész? (Úgy kérdezem, hogy én magam sem tudom biztosan!)

2015. jún. 10. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!