Ki számít harcművésznek?
érdekes, hogy ketten is "külsőségeket" említettetek...
...szerintem a fentiek vagy sportolók, vagy katonák... egyik sem harcművész (ami nem zárja ki, h ne lennének olyan katonák, akiknek a szívében ne harcművész szív dobogna).
...a harcművészet és általában a művészetek egy bizonyos dolog mélyebb szintjét jelenti... túl az általános praktikumon... amit ti fent említettetek...
...ebbe viszont rengeteg dolog beletartozik... kultúra, műveltség, empátia, önismeret, önfegyelem, lojalitás, akaraterő, fegyelem, cselekvő törekvés az építésre, képes motiválni és támogatni másokat...
...ajánlott olvasmány pl a Hagakure... :)
...szóval összességében inkább jelenthet jellemes hozzáállást a világhoz, szellemi pallérozottságot és "szakrális" jellegű vallásosnak tűnő hitet, mint sem puritán harci kapacitást... szerintem. :$
...de kíváncsi leszek még a további nézőpontokra is. :)
Aikiboxer:
Akkor ezek szerint harcművész csak versenyszerűen sportolva vagy az adott stílust oktatva lehet valaki?
De mi van ha valaki olyan stílust tanul amiben nincsenek versenyek, az oktatáshoz pedig nincs tehetsége vagy kedve? Ha ezek mellett minden nap gyakorol akkor ne lenne harcművész? (Úgy kérdezem, hogy én magam sem tudom biztosan!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!