Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futok napi 3,2 km-t hogy...

Futok napi 3,2 km-t hogy nőjön az állóképességem, de 65 kg vagyok és fogyni nem szeretnék. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 25. 17:54
 1/6 anonim válasza:

A futás szálkásít, izmot is növeszt, és ideális testsúlyt érhetsz el vele, ha rendszeresen csinálod.

A futás mellett étkezz normálisan, és minden oké lesz.

2010. febr. 25. 17:57
 2/6 anonim ***** válasza:

A futás szálkásít??? Érdekes én ilyenről még nem hallottam.

A lényeg szerintem is az, hogy egyél rendesen, ha eddig nem futottál, egyél kicsivel többet és nem fogsz fogyni. Bár a 3,2 km-t állóképesség fejlesztésre kevésnek tartom, inkább lassabban de legalább 5-öt, de akár 10-et kéne.

2010. febr. 25. 18:32
 3/6 anonim válasza:
Nézz meg egy igazi futót... Szálkás, szikár alakja van, nem pedig egy body-builder felépítésű.
2010. febr. 25. 18:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Azért futok 3.2 km-t, mert kb. 1 hónapja kezdtem és egyelőre ennyit bírok, de ha azt mondjátok, akkor növelem a távot.

A válaszokat köszönöm.

2010. febr. 25. 19:13
 5/6 anonim ***** válasza:

ma 18:35:

Második hozzászóló vagyok.

A futóknak két okból izmosak, illetve tűnnek annak. Egyrészt erősítenek is mellette, másrészt pedig minimális rajtuk a zsír így látszik az izom. A hosszútávfutók azért nem nagyon izmosak általában.

Kérdezőnek:

Hát ha még nem megy több, akkor nem kell erőltetni, fokozatosan azért növelheted a távot.

2010. febr. 25. 20:56
 6/6 anonim ***** válasza:
A 3,2 nekem semmi, annyinak neki se indulok, mert csak frusztrálnám magam vele. A minimum nálam 10-12 km, és szeretem, ha emelkedő is van benne. Az alaptávom a félmaraton (21 km), de ha lehet, hétvégén ennél is többet futok, illetve nehezebbet, hegyen felfelé. Ebből már következik, hogy szerintem a hosszú távok hasznosabbak, én teljesen megújulok ilyenkor. (Mellesleg 48 éves vagyok, de még nem volt soha semmi probléma, sérülés, és sokkal jobb vagyok, mint 20 vagy akár csak 5 éve.) És olvastam is valahol, hogy az ember hosszútávfutó alkat, ezt az is mutatja, hogy rövid távon a legtöbb állat gyorsabban fut, de igazán hosszú távon az (edzett) ember minden állatnál jobb és kitartóbb. Szóval lépegess csak felfelé, mondjuk először csináld meg az 5-6 km-t, aztán még többet, ahogy jön. A súlyoddal meg ne foglalkozz! A sok mozgás arra is jó, hogy egészséges táplálkozás mellett spontán kialakul a megfelelő egyensúly.
2010. febr. 25. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!