Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg a guggolás a legjobb...

Tényleg a guggolás a legjobb a fenék edzésére? Nekem jobban fáj tőle a combom, ez baj?

Figyelt kérdés
Csináltam guggolásokat,és konkrétan a fenekemet kb nem is éreztem,hogy dolgozna,a combom viszont igen..most akkor hogy van ez? Vagy én csinálom rosszul? Lábujjhegyre guggolok és úgy is állok föl,nem bírom a talpam lent hagyni.
2010. febr. 21. 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A guggolás ebben a formában a térded tönkretételére jó.

Az a guggolás, ami a farizmot edzi, nem an héltköznapi guggolás, amivel a multiban lehajolsz az alós polcon lévő konzervhez.

Állj kicsi terpeszbe, vállszéles legyen. Térdtől lefelé a lábad meg se mozduljon, és különösen ne menjen a térded előre! Csinálj úgy, mintha lenne mögötted egy szék, és le akarnál ülni, a fenekedet ereszd hátra csak. A kezeddel segíthetsz, hogy legyen lendületed, mikor le vagy guggolva, akkor előre tartod magad előtt, vízszintesen, mikor felegyenesedsz, akkor a csípődhöz húzod, mintha csípőre akarnád tenni.

Ettől lehet, hogy ropog a térded, de nem árt neki. Én térdműtött vagyok, és ez a gyakorlat abszolút kímél, viszont combot és popót dolgoztat.

Ténylge vigyázz, hogy ne menjen előre az alsó lábszárad, ez a lényege.

2010. febr. 21. 12:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint. Eszembe jutott, hogy le sem írtam a legjobb fenékgyakorlatot.

Fogsz egy széket, aminek az ülőlapja térdmagasságban van. Két kézzel letámaszkodsz rá, tehát lehajolsz, az ülőke szélét is megmarkolhatod. Elkezdesz lábemelést végezni. Hátra, oldalra, és oldalra behúzott lábbal, tudod, ahogy a kutyák pisilését imitáljuk :) Először csinálj avgy nyolc hosszú, lassú, teljes mozdulatot, aztán 2x8 kicsit, úgy hogy megtartod a lábad egy magasságban és csak picit mozgatod, ez nem engedi az izmot ellazulni, folyamatos feszítettségben tartja. Persze ezt mindkét lábra.Hátranyújtva, oldalra nyújtvaemeléssel, és behajtott lábbal (a pisilős pózban).

Itt a kép, hogy kb tudd, kiről van szó.

Itt a nőci talajon végzi, állva hatásosabb.

[link]

2010. febr. 21. 12:26
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

A legfelős képen láthatod a guggolást is a helyes formában.

2010. febr. 21. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Itt látszik. Olyan lett ezektől a s.ggem, mint beton. :)

Bocs, hogy elárasztottam a topikot, remélem, segítettem.

2010. febr. 21. 12:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségedet,ki fogom próbálni!:)
2010. febr. 21. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!