Mi történik a zabpehellyel főzéskor?
Figyelt kérdés
elgé sok egymásnak ellentmondó cikket olvastam már róla. Van, amelyik szerint annál jobb, minél kevésbé főzzük, mert akkor maradnak meg benne a legjobb formában a tápanyagok és a vitaminok, rostok stb.
Máshol pedig azt olvastam, hogy nyugodtan főzzük meg, sőt előtte még áztassuk is, mert ekkor válnak szabaddá a rostok, illetve ezzel kivédjük a fitinsav káros hatását (maga a fitinsav is megér egy misét, ha valaki megbízható infot tud róla, azt is megköszönöm ).
Én nagyon szeretem a zabpelyhet megfőzve, sőt, én kifejezetten úgy szeretem, minél inkább szétfő. az lenne a kérdésem, hogy jó -e, ha így készítem el?
2015. ápr. 16. 20:28
1/1 Mr. S válasza:
Simán jó főzve is bár én anélkül szoktam turmixban inni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!