Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aki jár boxra milyen sűrűn...

Aki jár boxra milyen sűrűn tapasztal sérüléseket?

Figyelt kérdés
orrtörés bordatörés repedéses stb
2015. ápr. 5. 00:42
 1/5 anonim válasza:
én is akartam boxolni, és megkérdeztem apámat, hogy megengedi-e és azt mondta,hogy nem, mert nagyon sok boxolónak eltört már az orra.Aztán megmutatott egy filmet erről, az a címe.hogy Millió dolláros bébi (amúgy tetszett a film.)
2015. ápr. 5. 00:48
 2/5 anonim ***** válasza:

1-es válaszoló, te aztán tényleg hitelesen tudsz nyilatkozni az egészről.

Én jártam boxolni kb 1 évig.Igazából kezdő szinten még nem olyan gyakoriak a sérülések, mert nem állítanak össze vadállattal, vagy vigyáznak rád.Fülben porctörés, kisebb zúzódás, foltok lehetnek, ha betalál egy testütés, de ha te most kezdenél el bunyózni, akkor nem kell tartanod attól hogy hamar leamortizálódsz.Véletlenek pedig mindig becsúsznak.Ha már kesztyűzöl is, akkor lehet hogy akkorát kapsz hogy eltörik az orrod, ha már komolyabban nyomod, de az is lehet hogy évekig megúszod orrtörés nélkül.Ez csupán a véletlen műve.De ez ne tartson vissza téged attól hogy elkezdj egy ilyen szép sportot.

2015. ápr. 5. 01:37
 3/5 anonim ***** válasza:
A fülkagylóm durrant be párszor a porc sérült és ennyi 5 év alatt.Felszíni sérülések monokli,néha elütött állkapocs ezek havonta vannak.A téli szakaszban szokott lenni időnként enyhe agyrázkódás.
2015. ápr. 5. 01:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ahhoz képest, hogy milyen jó készségeket fejleszt a box, egyáltalán nagyon elhanyagolható a sérülések kockázata. Nyilván minimális kockázat nélkül senki sem fog megtanulni verekedni.

De ekkora kockázata még a zumbának is van..

2015. ápr. 5. 07:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Sima edző meccsen a teremben nem verik agyon egymást általában. A ringben viszont meg lehet sérülni. De 10 ütésből 7 a kesztyűn, a vállakon vagy e kettős fedezéken landol vagy elhajolsz, eltáncolsz. Azt se felejtsük el, hogy megtanítanak védekezni.
2015. ápr. 5. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!