Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás előtt fájdalomcsillapító?

Futás előtt fájdalomcsillapító?

Figyelt kérdés
5-6km-t Szoktam futni 2-3 naponta. Néha megfájdul a térdem, sípcsontom. Most egy hosszabb távra készülök, bevehetek előtte megelőzésképpen fájdalomcsillapítót? hallottam olyat, hogy szívrohamot okozhat. Soha, vagyis nagyon nagyon ritkán veszek be bármilyen gyógyszert.

2015. márc. 30. 20:33
 1/9 anonim ***** válasza:
6%
Persze, szétszedheted a testedet. Még a fájdalomérzetedet is nyomd el, bár azon is elgondolkozhatsz, hogy miért kell az egyik legrosszabb sportot űzni.. ha egyszer egyértelműen jelez a tested is. Miért csinálod? Mást is tudnál edzeni!
2015. márc. 30. 20:56
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Ne csináld! Inkább vegyél egy jó futócipőt... azért fájdul meg a lábad.
2015. márc. 30. 20:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Ne vegyél be. Szívrohamot nem kapnál, de térded, sípcsontod jelzésképpen fáj. Túlterheled őket. Ha nincs megfelelő futócipőd, feltétlenül vegyél egyet és mindenképp tartsd be a fokozatosság elvét, a táv növelésével kapcsolatban! Fájdalomcsillapítót ne használj!
2015. márc. 30. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Pontosabban: azért fájdul meg a lábad, mert nem jó a cipőd. Ezért vegyél egy jót. Nem szabadna ilyen rövid távon megfájdulnia a lábaidnak. Mellesleg a helyes bemelegítés sem elhanyagolható.

2. voltam

Az elsővel meg inkább nem állok le vitatkozni...

2015. márc. 30. 21:01
 5/9 anonim ***** válasza:
57%

Nem is kell, aki abban hisz, hogy a futás az nagyon hasznos, értelmes mozgás.. és hogy jó cipőben nem káros, az egészen más dolgokat tapasztalt edzés terén, értelmetlen szajkózni hogy ki mennyire másképp látja a dolgokat.

Elég a kérdezőnek válaszolni, ő majd eldönti mit csinál. :)

2015. márc. 30. 21:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Annyit mondanék, hogy 3-4 éve futok rendszeresen, van jó futócipőm, anélkül nem is mennék. Most néhány hónapot leálltam, és újrakezdtem, fokozatosan emelve a távot. Az utóbbi időben éreztem egy kis fájdalmat, de 1-2 nap alatt elmúlt. Most a Vivicittára szeretnék menni rövid távra (7 km) , Csak megelőzésképpen kérdeztem a fájdalomcsillapítót, hogy véletlenül nehogy ott fájduljon meg, érezzem jól magam. Szeretek futni, aki szintén szereti, az tudja, milyen nehéz róla lemondani.
2015. márc. 31. 17:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyébként miért írta az első, hogy ez a legrosszabb sport?
2015. márc. 31. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert nem kimondottan jó sportként a szervezetünknek. Ízületek, belső szervek meg ilyen részletek amikhez a legtöbb sportoló nem ért, mer' mér' értene.
2015. márc. 31. 18:25
 9/9 A kérdező kommentje:
És te értesz hozzá?
2015. márc. 31. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!