Munka, egyetem, versenysport - ez működik együtt?
Régen versenyszerűen sportoltam, az egyetem után már csak hobbiszinten, miután átmentem levelezőre, hogy egyetem mellett (jogász szak) tudjak főállásban dolgozni, már szinte egyáltalán nem sportoltam - ez így ment 3 éven keresztül. Nemrég szereztem egy olyan munkát, ami mellett tudok sportolni (nincs sok túlóra). Régen bokszoltam, most belevágtam két fajta küzdősportba is. Mindkét edzőm azt mondta, hogyha rendbe jön a kondim, akkor úgy kb. egy év után szívesen versenyeztetnének, mert van érzékem mindkét sportághoz. Én nagyon szívesen versenyeznék, alapvetően mindig élsportoló akartam lenni, utánpótlás koromban az is voltam, csak az élet úgy hozta, hogy abba kellett hagynom. Attól tartok, hogy nem igazán lenne rá időm a következők miatt - egy év múlva államvizsgázok, utána meg el szeretnék kezdeni valamilyen posztgraduális képzést vagy itthon, vagy külföldön, emellett meg ugye kéne folytatni a melót is, mert a pénz csak úgy nem terem magától. Viszont gyerekkorom óta az egyik legnagyobb álmom, hogy eredményes küzdősportoló legyek, és a legnagyobb nevű sportolók ellen is megmérettessem magam - de ehhez kell idő, pénz. Az edzésekhez az energia megvan, rendszeresen lejárok edzésekre, csak tartok attól, hogy a versenyszerű sport a munka és a tanulás rovására menne - de nagyon remélem, hogy csak feleslegesen tartok ettől.
Szerintetek így a munka, a tanulás, és a sport összehangolható? Vagy tudtok konkrét példát ilyen emberekre?
A versenysport valóban nem szolgálja az egészséget!
Nah, de sem az iskola (az is egészségromboló), sok esetben a munka sem s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!