Honnan veszik az emberek hogy az ókori-középkori harcosok olyan izmosok voltak?
Hát, Spártáról el tudom képzelni. Spártában egy gyereket már akkor ledobtag a Tajgetoszról ha rosszul állt a szeme. Falanxba állni kvázi csak a tökéletes katonák állhattak,nem tudom elképzelni, hogy egy hájpacnit ott megtűrtek volna. Ha a spártai életmódról olvasol , ez elképzelhetetlen.
Persze, vannak túlzások, az ilyen filmekben minden férfinek tökéletes teste van ( gondolom a gyantától voltak csupaszok:):):)) de arcszőrzetük az volt)
A lovagi páncélok is voltak vagy 40-45 kg-osak és akkoriban az emberek nem egész nap a gép előtt ültek hülye kérdéseket feltéve és hitetlenkedve, arra várván hogy majd mindenki helyesel. Bármilyen hihetetlennek tűnik számodra, egy normális ember simán lehet izmos, ha sokat edz. Spártában szinte az összes teljes jogú polgár katona volt, hisz fenn kellett tartani a rendet a leigázott népek fölött. A fiúkat már hétéves korban elszakították szüleiktől, majd 30 éves korukig katonai fegyelemre nevelték. Nemcsak a testi megpróbáltatásokhoz, de az ellenséggel való könyörtelenséghez is hozzászoktatták őket, s élete végéig résztvett a közös étkezéseken ifjúkori társaival, melyhez az alapanyagot ők teremtették elő.
a beavatási szertartás volt az ún. Krüpteia, ahol a legkiválóbbakat napokra elküldték egyetlen tőrrel és némi élelemmel, hogy Helótákra (spártai körüllakók=leigázott emberek) vadásszanak. (Magyarán embert is kellett ölniük. Gondolom te is sokat gyakorolnál/edzenél, ha az életed múlna rajta)
A kérdező kommentje:
Vajon ezek ismertek olyat hogy fekvőtámasz, súlyzózás? XD
Szerintem ismerték, mit gondolsz, te honnan ismered? Szobabicikli mondjuk még nem volt, de felülés/fekvőtámasz, súlyos kövek kinyomása erősít. Erre már akkoriban is rájöhettek. (Pl Athénban és az ókori Rómában is volt csatornarendszer, üríthető WC, függőkád, csak ezekre az embereknek újabb ezernyi éveket kellett várni, hogy megint rájöjjenek, hogy pl a fürdés/tisztaság csökkenti a betegségek esélyét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!