Hogyan kezdjek hozzá a futáshoz? Egyáltalán szabad már hozzákezdenem? 16/L
Én testesebb vagyok,mint te, 176cm ,80kg és probléma nelkül kocogok.
Nem ajánlják nagy felesleggel,mert a terdnek nem tesz jót,de én nem érzékelem, hogy bármim is fájna kocogás után. :)
Arra figyelj,hogy olyan tempóval állj neki,ami neked kényelmes,amivel még nem kapkodod a levegőt és bírod hosszabb távon.
Én 35-40-45 perceket kocogok,ez a tempómtól függ,a távom adott,egy Margitsziget-kör , néha még hozzá jön a híd fele,ha onnan indulok,nem busszal megyek.
Szerintem kezdetben menj 20-25 percet,de ha elsőre is bírod tovább, akkor mehet egyből több.
Nekem pl elsőre sem okozott gondot a 35 perc, de én azért évekig sportoltam,és izom is van rajtam,csak hasra híztam jópár kilót,mióta nem sportolok.
Annyit kocogj,amennyit bírsz és olyan tempóban,ami neked jó. A gyorsnak amúgy sincs sok ěrtelme, nem a tempó a lényeg, hanem az időtatartam.
És azért étrend is kell hozzá, ha fogyni akarsz,de kezdetnek az is elég, ha a cukros üdítőket elhagyod és sima pékáru helyett teljes kiörlésűt eszel,és 5-6x eszel egy nap keveset,nem 3x sokat.
Remélem tudtam segíteni. :)
Nyugodtan kezdj el kocogni lassan kis távokkal és fokozatosan növeld majd.
Ízületi fájdalmak nem lesznek ha fokozatosan mértékkel fogod csinálni, de még ilyen fiatalon a szervezet erős könnyen regenerálódik. Kerüld az aszfaltot inkább füvön vagy puhább talajon fuss, de lehet aszfalton is de oda már feltétlen kell futócipő, ez saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!